Liga prvakov: Gomez maščeval lanskoletni poraz Bayerna v velikem finalu

V ponovitvi lanskoletnega finala se je tokrat nogometašem Bayerna uspelo maščevati za poraz, saj so v 90. minuti z zadetkom Gomeza slavili zmago nad Interjem iz Milana (0:1). Na drugi tekmi osmine finala lige prvakov sta se Marseille in Manchester United razšla brez zadetkov (0:0).

Objavljeno
23. februar 2011 20.43
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - Varovanci Luisa van Gaala so lanskoletni veliki finale izgubili z 2:0, tokrat pa jim je sredi Milana na stadionu San Siro uspelo sladko maščevanje. Čeprav je dolgo časa kazalo, da se bosta tekmeca razšla brez zadetkov, pa je v 90. minuti presenetil Mario Gomez in z zadetkom svojemu moštvu zagotovil pomembno zmago (0:1) pred povratnim obračunom v bavarski prestolnici.

Zmaga Nemcev je povsem zaslužena, saj so imeli več priložnosti, pred zmagovitim golom sta med drugim Franck Ribery in Arjen Robben zadela okvir vrat. Po izenačenem prvem polčasu so nogometaši Bayerna pritisnili na začetku drugega, toda hitri Robben, ki je imel poleg strela v vratnico še eno veliko priložnost, ni znal postaviti pike na i. Kot poroča STA, so tudi domači, ki so pritisnili predvsem ob koncu, niso bili brez priložnosti, največji sta zapravila Esteban Cambiasso in v zadnjih trenutkih Samuel Eto'o.

Za zgrešeno priložnost Kameruncev je kazen prišla takoj zatem. Robben je spet opravil največ dela, z 20 metrov se je odločil za strel, brazilski vratar Interja Julio Cesar je žogo le odbil, na pravem mestu pa je bil Gomez, ki mu žoge ni bilo težko potisniti v mrežo.

Zdesetkani Manchester United ni uspel ugnati Marseilla

Kot še poroča STA, na tekmi med Marseillom in Manchester Unitedom ni bilo toliko priložnosti kot v Milanu. Angleški prvaki so nastopili oslabljeni - popolni niso bili niti Francozi, igra pa je bila dokaj enakovredna. Obe ekipi bi sicer lahko dosegli zadetek, toda nizozemski vratar Edwin van der Sar, ki se je vrnil v moštvo, in njegov kolega na drugi strani, se nista pustila premagati. Manchester med drugim ni znal izkoristiti nekaj napak nekdanjega soigralca Argentinca Gabriela Heinzeja.

Izidi tekem osmine finala:

Inter Milano - Bayern München 0:1
Olympique Marseille - Manchester United 0:0

Lyon - Real Madrid 1:1
Koebenhavn - Chelsea 0:2


AC Milan - Tottenham Hotspur 0:1
Valencia - Schalke 1:1


Roma - Šahtar Donjeck 2:3
Arsenal - Barcelona 2:1