Liga prvakov: Juventus z novo zmago v finale

Torinčani so tudi na drugi polfinalni tekmi ugnali Monaco (2:1), zato se je Juventus uvrstil v finale, ki bo 3. junija v Cardiffu.

Objavljeno
09. maj 2017 21.08
FBL-EUR-C1-JUVENTUS-TRAINING
A. V.
A. V.

Torino - Pri Monacu se niso predali, zato so napovedovali brezkompromisen boj na povratni tekmi polfinala lige prvakov, čeprav so zaostajali z dvema zadetkoma. Kljub temu je bil Juventus velik favorit, kar je potrdil kasneje na igrišču in se drugič v zadnjih treh sezonah uvrstil v finale.

Prejšnji teden je v kneževini oba gola zabil argentinski napadalec Gonzalo Higuain, pri obeh mu je podal Dani Alves.

Jasno je tudi, da bo torinski nasprotnik v finalu iz Madrida. V sredo je namreč še povratni obračun med Atleticom in Realom, po prvi tekmi ima tri gole prednosti kraljevski klub.

Potek prvega polčasa

Monaco je močno pritisnil na Juventusova vrata. Takoj si je priigral kot, Kylian Mbappe je zatem zatresel vratnico, toda bil je v prepovedanem položaju.

Po nekaj minutah je zadihal tudi Juventus. Izkušeni nogometaši italijanskega prvaka so umirjeno zadržali prednost. Priložnosti za Torinčane sta imela Gonzalo Higuain in Mario Mandžukić. Že pred tem je poškodbo staknil Sami Khedira, zamenjal ga je Claudio Marchisio.

V času največje Monacove premoči je Juventusovo moštvo uprizorilo odličen protinapad. S podajo je znova zablestel Alves, streljal je Mandžukić, hrvaški napadalec pa je izkoristil drugo priložnost.

Nič drugače ni bilo v nadaljevanju. Monaco je napadal in zapravljal priložnosti, toda Juventus je zadel. Tokrat je lepo od daleč mrežo zatresel Alves, potem ko je pred tem podal za vse tri torinske gole v polfinalu.

Potek drugega polčasa

Ritem je v nadaljevanju tekme padel, saj so pri Monacu spoznali, da nimajo več možnosti za preboj v finale. Več je bil pri žogi Juventus, še naprej je z domiselnimi podajami navduševal Alves, ki v Torinu doživlja drugo pomlad.

Častni gol za francoske mladeniče je uspel zatem zabiti najstnik Kylian Mbappe, toda njegov zadetek je prišel mnogo prepozno. To je bil sicer prvi gol, ki ga je Juventus prejel v izločilnih bojih lige prvakov.

Juventus bo v Cardiffu 3. junija skušal pregnati prekletstvo finala. Torinčani so osemkrat zaigrali v finalu in kar šestkrat izgubili, največkrat med vsemi.


Liga prvakov, polfinale, povratni tekmi

Juventus : Monaco 2:1 (2:0)
- prva tekma 2:0
Strelci: 1:0 Mandžukić (33), 2:0 Alves (45), 2:1 Mbappe (69)

Stadion Juventusa, gledalcev: 40.000, sodniki: Kuipers, Van Roekel in Zeinstra (vsi Nizozemska).
Juventus:
Buffon; Barzagli (85. Benatia), Bonucci, Chiellini; Dani Alves, Pjanić, Khedira (od 10. Marchisio), Alex Sandro; Dybala (od 54. Cuadrado), Mandžukić; Higuain
Monaco: Subašić; Mendy (od 54. Fabinho), Glik, Jemerson, Raggi; Sidibe, Bakayoko (od 78. Germain), Moutinho, Bernardo Silva (od 69. Lemar); Mbappe, Falcao
Rumeni kartoni: Bonucci, Mandžukić; Falcao, Mendy.

 

Atletico Madrid : Real Madrid - prva tekma 0:3
Jutri ob 20.45