Liga prvakov: Milan in Barcelona za napredovanje v izločilne boje

AC Milan bo v torek v četrtem kolu proti Bate Borisovem igral brez Antonia Cassana, ki je končal v milanski bolnišnici.

Objavljeno
31. oktober 2011 11.13
Posodobljeno
31. oktober 2011 14.30
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - AC Milan in Barcelona bi si z zmagama v četrtem kolu lige prvakov že zagotovila napredovanje v izločilne boje, saj bi si na vrhu skupine H zagotovila neulovljivo prednost.  Italijanski prvaki se bodo v torek ob 18. uri v gosteh pomerili z Bate Borisovom, ki v tej sezoni LP na domačem stadionu še ni prišel do zmage.

Na uvodnem dvoboju so bili v Milanu bolj uspešni rossoneri, ki so po golih Kevina Princa Boatenga in Zlatana Ibrahimoviča na San Siru slavili s 2:0. Tokrat bo trener rdeče-črnih Massimillano Allegri lahko spet računal na nizozemskega veterana Clarencea Seedorfa, medtem ko je že dlje časa poškodovan Pato, vprašljiv je tudi nastop Boatenga, »skrivnostna bolezen« pa je v bolnišnico spravila Antonia Cassana.

Napadalca so namreč takoj po vrniti iz Rima, kjer je Milan z 3:2 ugnal Romo, morali prepeljati v bolnišnico, saj je Cassano po poročanju italijanskih medijev za nekaj časa celo oslepel, ni pa mogel niti govoriti in premikati se. Cassano je v bolnišnici že drugo noč, danes so ga namreč preselili na nevrološki oddelek.

Messi se je vrnil s hat-trickom

Tudi Barcelona z napredovanjem v drugo fazo tekmovanja ne bi smela pretiranih težav, saj se odpravlja na gostovanju k Plzenu. Katalonsko moštvo je minulo konec tedna s kar 5:0 odpravilo Mallorco, v le 30 minutah pa je hat-trick dosegel kdo drugo kot Leo Messi.

»Noro je, ko me ljudje kritizirajo, češ da sem zapadel v strelsko krizo. Kadarkoli je to le mogoče, se vpišem med strelce, najbolj pomembna pa mi je končna zmaga,« je dejal argentinski nogometni virtuoz. Pep Guardiola tokrat ne bo mogel računati na Ibrahima Afellayja in Pedra Rodrigeza, ki naj bi ga nadomestil 20-letni Isaac Cuenca.

V zadnjem kolu domačega prvenstva pa je bilo izjemno učinkovito tudi češko moštvo, ki je s 5:0 odpravilo Hradec Kralove. »Zagotovo bomo v torek skušali pokazati več, kot smo v Barceloni. Gre za ekipo, ki je vsaj en razred boljša od nas, toda mi se bomo borili in skušali čim bolj ogrožati njihova vrata,« je pred tekmo razmišljal trener Pavel Vrba.

Skupina H:

Bate Borisov - AC Milan

Viktoria Plzen - Barcelona (obe tekmi ob 20.45 uri)

Vrstni red:

1. Barcelona 7 točk

2. Milan 7

3. Bate 1

4. Plzen 1

Skupina G:

Zenit St. Peterburg - Šahtar Donjeck (18)

APOEL - Porto (20.45)

Vrstni red:

1. APOEL 5 točk

2. Zenit 4

3. Porto 4

4. Shakhtar 2

Skupina F:

Arsenal - Marseille

Dortmund - Olymipacos (obe tekmi ob 20.45)

Vrstni red:

1. Arsenal 7 točk

2. Marseille 6

3. Olympiacos 3

4. Dortmund 1

Skupina E:

Valencia - Leverkusen

Genk - Chelsea (obe tekmi ob 20.45)

Vrstni red:

1. Chelsea 7

2. Leverkusen 6

3. Valenica 2

4. Genk 1