Hecking Naldu: Čas je, da zadeneš

Wolfsburg je po zaslugi dveh zadetkov Nalda iz lige prvakov izločil sloviti Manchester United. Ronaldo do novega rekorda.

Objavljeno
09. december 2015 08.23
Posodobljeno
09. december 2015 09.03
FBL-EUR-C1-WOLFSBURG-MANCHESTER-UNITED
G. L.
G. L.

Wolfsburg - Glavno zgodbo sinočnjega večera zadnjega kola predtekmovanja v tej sezoni lige prvakov so spisali nogometaši Wolfsburga, ki so na domačem terenu s 3:2 ugnali Manchester United in rdeče vrage pahnili v evropsko ligo.

Po zgodnjem vodstvu Angležev, ki so povedli prek Anthonyja Martiala, so se domači hitro pobrali in z zadetkoma Nalda ter Vierinhe poskrbeli za popoln preobrat. Žarek upanja za goste je posijal po avtogolu v zaključku tekme Joshue Guilavoguija, a je potnika s svojim drugim golom v polfinale potrdil Brazilec Naldo.

»Čestitke mojim igralcem, naredili so, kar smo se dogovorili. Občasno smo imeli nekaj sreče, ki jo proti nasprotnikom kot je Manchester United tudi potrebuješ. Zmagali smo zasluženo,« je dejal trener volkov Dieter Hecking in nato izdal zanimivo anekdoto z jutranjega treninga. »Nalda sem zjutraj poklical k sebi in mu dejal, da je prišel čas, da doseže zadetek. Postaja vse boljši igralec in je kot vino: z leti postaja vse zrelejši. Škoda, da je dobil tretji rumeni karton in bo manjkal na prvi tekmi osmine finala.«

Heckingov nasprotnik na klopi Manchester Uniteda Louis Van Gaal je bil po tekmi razumljivo slabše volje. »Bila je nora tekma. Po nekaj tekmah brez zadetka zabiti dva gola, nato pa obakrat le dve minuti kasneje nasprotniku dopustiti vrnitev ... Ja, težko je razumeti. Sploh, ko se običajno tako zanesljivo branimo,« je razmišljal Nizozemec in zavrnil namigovanja, da je njegovo moštvo izpadlo iz precej lahke skupine. 

»Že na začetku sem povedal, da gre za izenačeno skupino, kar se vidi tudi po naših rezultatih. A vedno je tako, da Manchester United na koncu osvoji prvo ali drugo mesto. Letos se to ni zgodilo, a samo vprašanje časa je, kdaj se bo spet. Počakati moramo na naslednjo sezono, letos pa nam ostaja boj v domačem prvenstvu in FA pokalu,« je dodal Van Gaal.

Ronaldo do novega mejnika

V njegovi slačilnici po mnenju številnih manjka igralce z ubijalskim instinktom, kakršnega ima Cristiano Ronaldo, ki je nekoč že navduševal na Old Traffordu. Sinoči je bil najzaslužnejši za visoko zmago nad Malmöjem z 8:0, saj je zabil kar polovico golov belega baleta. Portugalec je v letošnjem skupinskem delu lige prvakov s sinočnjimi štirimi goli skupno zabil kar enajst zadetkov, kar doslej ni uspelo še nikomur.

Poleg dosežka sijajnega 30-letnika so gledalci na Santiagu Bernabeu videli tudi najvišjo zmago v ligi prvakov po letu 2007, ko je Liverpool z enakim izidom odpravil Bešiktaš. Zanimivo, na klopi Angležev je bil tedaj ravno Rafa Benitez, zdajšnji trener Reala.

»Zelo sem srečen. Dosegam rekorde, česar sem vesel. Resnično sem dober, samozavesten, nocojšni dosežek pa je velik plus zame,« je za spletno stran UEFA povedal nekdanji član Manchester Uniteda.

Ronaldo je v ligi prvakov skupno zabil že 88 golov, kar je prav tako največ med vsemi nogometaši v zgodovini tega tekmovanja.

.