Liga prvakov: Real želi prek Lyona predčasno v nadaljevanje

Real Madrid želi v nogometni ligi prvakov že jutri proti Lyonu potrditi vodilno mesto v skupini D in si zagotoviti osmino finala.

Objavljeno
01. november 2011 14.36
Posodobljeno
01. november 2011 15.26
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Lyon - Čeprav bodo v nocojšnjih dvobojih lige prvakov na potezi njihovi glavni tekmeci iz španskega prvenstva, nogometaši Barcelone, je tudi Real Madrid že v polni pripravljenosti, da si že pred sklepnim obračunom v skupinskem delu zagotovi napredovanje med 16 najboljših. Varovanci Joseja Mourinha bodo jutri gostovali pri starem znancu, Lyonu, zmaga bi jih že popeljala v nadaljevanje tekmovanja.

Real si tako želi nadaljevati zmagoviti niz, ki ga, tako v španskem prvenstvu kot tudi v ligi prvakov, vleče že vse od sredine septembra. Po slabem začetku, ko so v dveh tekmah španskega prvenstva osvojili le točko, so Mourinhevi varovanci neporaženi že v osmih tekmah zapored (v tem času so zadeli kar 29 golov!) in ta čas kraljujevo na vrhu lestvice v La Ligi, kjer so prehiteli Levante. To jih navdaja z optimizmom, da v gosteh pokorijo Lyon, kar jim doslej še ni uspelo.

Zadnja dva obračuna s francoskim moštvom je Real sicer dobil - s skupnim izidom 4:1 ga je lani izločil v osmini finala, na prejšnji tekmi v ligi prvakov na na Santiagu Bernabeu pred dvema tednoma pa zmagal s kar 4:0. Mourinho zmago pričakuje tudi na jutrišnjem gostovanju v Lyonu, da bo lahko na preostalih dveh tekmah skupinskega dela proti Ajaxu in Dinamu spočil ključne igralce. Ob tem lahko računa na vrsto razpoloženih igralcev kot so Gonzalo Higuain, Karim Benzema, znova se dviguje Kaka, tudi forma Cristiana Ronalda ni vprašljiva.

Vseeno v Lyonu še niso izobesili bele zastave. »Lažje bo, kot je bilo nazadnje v Madridu. Čas je, da pokažemo voljo in znanje, ki ga imamo. Res, da imajo odlične igralce in vrhunskega trenerja, s to kombinacijo lahko tudi osvojijo ligo prvakov. Na prejšnji tekmi so zasluženo zmagali. Moramo se boriti in si zagotroviti vsaj točko, s katero se bomo obdržali v tekmovanju,« je povedal glavni strelec francoske ekipe Bafetimbi Gomis.

Lyon se je okrepil z Valverdejem

Francoski nogometni prvoligaš Lyon se je pred obračunom z Realom okrepil z novim vratarjem, Mathieujem Valverdejem, ki je doslej branil za Bordeaux, Boulogne in Toulouse, nazadnje pa je bil brez kluba. Z njim bo Lyon zapolnil vrzel rezervnega vratarja.

Valverde je podpisal osemmesečno pogodbo. Tako drugi kot tretji Lyonov vratar Remy Vercoutre in Anthony Lopes bosta zaradi poškodb odsotna več mesecev.