Liga prvakov: v četrtfinalu tudi Tottenham in Schalke

V povratnih tekmah osmine finala nogometne lige prvakov je Tottenham na svojem stadionu proti Milanu ohranil prednost gola iz prve tekme z izidom 0:0, Schalke pa je po remiju v Valencii tokrat Špance premagal z 2:1. Tottenham in Schalke sta se tako pridružila Barceloni in Šahtarju v četrtfinalu lige prvakov.

Objavljeno
09. marec 2011 19.56
Rok Tamše, delo.si
Rok Tamše, delo.si
London, Gelsenkirchen - Medtem ko v Londonu ni bilo golov, je v Gelsenkirchnu Schalke zabil dva (Farfan 40., Gavranović 52), za Valencio pa je mrežo zatresel R. Costa v 17. minuti.

Schalkeju v bundesligi ne cvetijo rožice, zato je napredovanje v četrtfinale elitne lige prvakov velik obliž na razočaranja na domači sceni. pred dnevi je postalo jasno, da bo trener Felix Magath po sezoni zapustil »rudarje«, trenutno pa lahko stari trenerski lisjak uživa v zmagoslavju. »Na začetku tekme sem razmišljal, da smo pod pritiskom zaradi remija na prvi tekmi. Kolebali smo med napadalno in obrambno usmeritvijo. Mislim, da sta bila odločilna trenutka izenačujoči gol jeffersona farfana tik pred odmorom in izjemna obramba Manuela Neunerja, ki je gostom preprečil, da bi se uvrstili v četrtfinale,« je dejal Magath.

Tottenham se je na svojem stadionu White Hart Lane spretno in srečno ubranil pred napadi Milana. Italijansko moštvo je imelo najlepšo priložnost za gol po strelu Robinha, ko je žogo z golove črte odbil William Gallas. »To je za nas izjemen večer. Čudovito smo se branili, garali smo že v napadalni vrsti. Mislim, da smo si po dveh tekmah zaslužili napredovanje,« je povedal Peter Crouch, ki je na San Siru v Milanu dosegel edini zadetek v angleško-italijanskem dvoboju.


Osmina finala lige prvakov:

Torek, 8. marec:
Barcelona - Arsenal (prva tekma 1:2); 3:1 naprej Barcelona
Šahtar Donjeck - Roma (prva tekma 3:2); 3:0 (Hübschman 18., Willian 58., Eduardo 87.) naprej Šahtar

Sreda, 9. marec:
Schalke - Valencia (1:1); 3:1 naprej Schalke
Tottenham - Milan (1:0); 0:0 naprej Tottenham

Torek, 15. marec:
Manchester United - Marseille (0:0)
Bayern - Inter (1:0)

Sreda, 16. marec:
Chelsea - Köbenhavn (2:0)
Real Madrid - Lyon (1:1)