Ligo prvakov začenja tudi mladinska vrsta Maribora

Mariborčani so z uvrstitvijo v ligo prvakov nastop med elito omogočili tudi mladincem, ki bodo tekme igrali v Lendavi.

Objavljeno
09. september 2014 21.57
SPREJEM ZA NOGOMETAŠE NK MARIBORA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Maribor - Ne le člani, tudi mladi nogometaši Maribora se že pripravljajo na nastope v ligi prvakov. Tako kot njihovi vzorniki v članskih vrstah, se bodo namreč mladinci vzporedno merili z vrstniki Sportinga, Chelseaja in Schalkeja.

Domače tekme mladinske ekipe Maribora v ligi prvakov bodo potekale na v Športnem parku Lendava, prvi svoboj s Sportingom bo na sporedu že čez teden dni. V Lendavi sicer te dni še urejajo vse potrebno, da bodo izpolnili merila Evropske nogometne zveze (UEFA).

»Smo veseli in ponosni, da se je NK Maribor uvrstil v ligo prvakov. Tudi Lendava je nogometno mesto in takšni rezultati jo delajo ponosno. Z veseljem smo pristopili k organizaciji tekem, naredili bomo vse, vložili bomo ogromno truda, da bi Mariboru olajšali delo. To bo velika promocija za Lendavo in tudi širšo okolico,« je povedal lendavski župan Anton Balažek.

Športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović se je v imenu kluba zahvalil predstavnikom mestne občine Lendave, da so sprejeli izziv organizacije tekem: »Imamo to čast, da bo naša mladinska ekipa prva v Sloveniji igrala ligo prvakov za mladince. To je za klub in tudi za mlade igralce zelo pomembno. In prav oni so tisti, ki bodo nekoč nosilci prve ekipe Maribora.« Zahović je tudi pojasnil, da so se za Lendavo odločili zaradi odlične infrastrukture in ker že ima izkušnje z organizacijo takšnih tekem, saj so pred dvema letoma gostili skupino za evropsko prvenstvo mladih do 17 let.

Novega izziva se je že veselil tudi trener mladinske ekipe Damjan Gajser. »V klubu smo se dogovorili, da bomo ponudili priložnost doma vzgojenim igralcem. Ekipe ne bomo veliko spreminjali, saj so fantje del kluba in si nastop na teh tekmah zaslužijo. Pripeljali smo le nekaj okrepitev, novih igralcev, ki nam bodo pomagali k uresničitvi ciljev. Zagotavljam, da se bomo trudili po najboljših močeh in da bomo v dobri luči predstavljali NK Maribor, kot tudi slovenski nogomet,« je obljubil.

Prva tekma bo v Lendavi na sporedu v sredo, 17. septembra, ob 13.30. Vstop na vse tekme bo brezplačen.