Liverpoolu zmaga po maratonu enajstmetrovk

Liverpool je v osmino finala angleškega ligaškega pokala napredoval po zmagi s 14:13 nad Middlesbroughom.

Objavljeno
24. september 2014 12.27
SOCCER-ENGLAND/CUP
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - V sinočnjih obračunih angleškega ligaškega pokala sta nastope v tem tekmovanju že končala angleška velikana Arsenal in Everton. Londončani, pri katerih je trener Arsene Wenger opravil kar deset menjav v začetni postavi v primerjavi z zadnjo prvenstveno tekmo, so doma izgubili proti Southamptonu (1:2). V 14. minuti je sicer s sijajnim prostim strelom zadel Alexis Sanchez, toda že šest minut pozneje je sledilo izenačenje po enajstmetrovki Dušana Tadića. Zmagoviti gol je pet minut pred polčasom z velike razdalje zabil Nathaniel Clyne.

Swansea je medtem izločil Everton s 3:0, izpadel je tudi lanski finalist angleškega ligaškega pokala Sunderland. Z 2:1 ga je izločil Stoke City.

Na nitki je že visel tudi Liverpool, ki pa je naposled v osmino finala napredoval po rekordnem izvajanju enajstmetrovk. Tekma z Middlesbroughom se je končala z izidom 14:13 po rekordnih 30 izvedenih strelih z 11 metrov.

Liverpool si je sicer v 10. minuti že zagotovil vodstvo prek komaj 17-letnega Jordana Rossiterja, nogometaši Middlesbrougha so izenačili v 63. minuti, ko je zadel Adam Reach. To je bil tudi izid rednega dela. Liverpool je v podaljšku v 109. minuti povedel z zadetkom Jesusa Susa. Vse je kazalo, da je tekma odločena, a je nato v 122. minuti z bele točke izenačil Patrick Bamford.

Sledilo je izvajanje enajstmetrovk. V prvi seriji je vratar Liverpoola Simon Mignolet ubranil enajstmetrovko Middlesbrougha, zmago pa je za domačine v peti seriji zapravil Raheem Sterling. Nato so bili nogometaši z bele točke uspešni kar dvajsetkrat zapored, zadela sta tudi oba vratarja. V 15. seriji je strel z enajstih metrov zapravil Albert Adomah in napredovanja se je veselil Liverpool.