Ljubljančani na obisk v Domžale z jugom v hrbet

1. SNL: Zlatko Zahović odslej tri mesece le navijač nogometašev Maribora, ki bodo v 10. kolu jutri gostili Gorico.

Objavljeno
22. september 2012 11.18
NOGOMET GORICA MARIBOR
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
Ljubljana – Maribor navdušuje, toda na domači sceni bo v 10. kolu 1. SNL tekma vseh tekem jutri v Domžalah. Prebujena Olimpija je v naletu in je že za petami Kopru, ki bo danes pričakal Aluminij. Sobotni večer bo še v Velenju, jutri bosta še tekmi v Kranju in Ljudskem vrtu, kjer bodo gostovali Goričani.

Velenje: Rudar – Mura 05 (sobota, Slavko Vinčić, 19):
S pokalnim porazom se je za Rudar in novega trenerja Aleša Čeha začelo lažje obdobje oblikovanja sveže podobe. Delo brez pritiskov bo ustrezalo Čehu, toda igralci, ki ne zorijo ob tekmovalnih stresih, od njega nimajo kdo ve kakšne koristi in ustreznega razvoja. Podobno velja tudi za trenerje. Za soboškega Oliverja Bogatinova so se končali dnevi privajanja na zahtevno prekmursko okolje, zdaj bo preživel le, če bo zbiral točke in Muro popeljal na vrh. Igralski kader za vzpon ima!

Koper: Luka Koper – Aluminij (Vojko Goričan, 20): Priložnosti ne kaže izpustiti in Milivoj Bračun je trenerski lisjak, ki dobro ve, da so tekmeci, kot je Aluminij, pravšnji za krepitev samozavesti in drugega mesta. Seveda ob ključni podrobnosti: da se Kidričanov lotijo z vso resnostjo. S pristopom »na nož«, v katerem bodo glavno vlogo v ritmu dajali potentni mladeniči in ne izkušeni veterani, bodo Koprčani na konju, štajerski gostje pa spet na realnih tleh.

Kranj: Triglav – Celje (nedelja, Roberto Ponis, 16): Kranjska nogometna zgodba ohranja vsa svoja najbolj bizarna poglavja. Kraja nogometnih čevljev pred tekmo z Olimpijo je bila samo še ena za obogatitev rubrike saj ni res, pa je. V športnem poglavju zmaga nad Celjani ne bi bila posebna, a bi vrnila nekaj več dobre volje. Predvsem te manjka v kranjskem okolju, ki je sicer tekmovalno, a preveč »ziheraško«. S človekom z značilnostmi celjskega trenerja Marjana Pušnika, ki pleni z ambicioznostjo in delavnostjo, kamor koli pride, bi se Kranjčani lahko premaknili z mrtve točke. A dejstvo je, da je Celje favorit!

Maribor: Maribor – Gorica (Dragoslav Perić, 19): Prva vijolična ekipa je vrgla rokavico drugi. Alen Ploj bo nadomeščal Roberta Berića, koga bo Nikola Komazec? Zagotovo ne bo niti blizu Marcosa Tavaresa, drugi rezervisti, sicer zaradi Milaničeve resnosti okrepljeni s tremi, štirimi četrtkovimi junaki, bodo v kar precej nezavidljivi vlogi. Goričani so sila nepredvidljivi, neugodni, nogometno izobraženi in vedno zanimivi tudi za vijolično moštvo. Zlatko Zahovič, od včeraj na trimesečnem suspenzu, bo bržčas izkoristil priložnost in mladega reprezentanta, štoperja Nejca Mevljo povabil v šampionsko moštvo.

Domžale: Domžale – Olimpija (Matej Jug, 19): Padec forme ali kaj drugega, je domžalska neznanka po pokalnem porazu z drugoligašem Dravinjo. Ne eno ne drugo, pač pa logična razvojna pot mladega moštva, ki je prvo četrtino prvenstva pustošilo kot orkan, veliko teklo in še več treniralo, a ni imelo mojstrov, ki bi z eno potezo spreminjali manjše krize v srečne zmage. Zdi se, da so Domžalčani tudi prebrana knjiga. Olimpija ima vrsto mladih, a bolj nadarjenih igralcev in še kakšnega mojstra. Ljubljančani so v zmagovalnem naletu, ki dviguje samozavest in ambicije, ter vedo, da se še drugič ne bodo pustili ujeti na domžalske agresivne limanice. Da so spet na »ti« s sodniki, je le še en kamenček v mozaiku preobrazbe moštva in igralcev, ki po malem potrebujejo ugoden veter v hrbet. Matej Jug je za Olimpijo kot júgo – topel in vlažen!