Ludogorec bo moral zapreti tribune na tekmi z Realom

Evropska nogometna zveza je zaradi rasizma kaznovala bolgarskega udeleženca lige prvakov, za katerega igra Roman Bezjak.

Objavljeno
05. september 2014 15.12
FBL-EUR-C3-EINDHOVEN-LUDOGORETS
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Razgrad - Zaradi rasističnih navijaških vzklikov je Evropska nogometna zveza (UEFA) po zadnji kvalifikacijski tekmi kaznovala bolgarsko moštvo Ludogorec, pri katerem igra tudi slovenski napadalec Roman Bezjak. Bolgarsko moštvo se je med elitno premierno prebilo po dramatičnem razpletu tekme s Steauo iz Bukarešte, ko ga je v streljanju enajstmetrovk namesto vratarja rešil kar branilec Cosmin Moti.

Bolgarski prvak je v žrebu dobil atraktivno skupino z Real Madridom, Liverpoolom in Baslom, toda prav ob prihodu branilcev naslova v ligi prvakov, 1. oktobra, bodo morali na domači tekmi zaradi kazni evropske zveze zapreti del tribun. Ludogorec sicer evropske tekme igra na štadionu v Sofiji, saj objekt v Razgradu ne ustreza evropskim standardom.

Bolgarski klub bo moral plačati še 16.000 evrov, ker so na tekmi proti romunski ekipi na igrišče vdrli navijači in ker je ekipa prejela pet rumenih kartonov.

Zaradi rasizma je kazen prejela tudi Steaua, ki bo tekmo evropske lige proti Aalborgu, 18. septembra, igrala pred praznimi tribunami, plačati pa mora še 64.500 evrov kazni.