Luis Enrique: Zaslužena, veličastna, zgodovinska zmaga!

Benitez: Seveda je boleče izgubiti takšno tekmo. Nastopili smo proti kakovostnemu tekmecu, ki je kaznoval naše napake.

Objavljeno
22. november 2015 13.20
SOC/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Ni jih malo, ki še pomnijo, kako so nogometaši Barcelone 2. maja 2009 utišali štadion Santiago Bernabeu in si v »el clasicu« pokorili zasedbo madridskega Reala s 6:2. Tedaj je katalonskemu moštvu dirigiral zdajšnji Bayernov trener Pep Guardiola, včeraj pa je pod taktirko Luisa Enriqueja podvig ponovilo in sredi Madrida zmagalo z bolečih 4:0. »Zaslužena, veličastna, zgodovinska zmaga po domala popolnem dvoboju, ena največjih v klubski zgodovini,« je presežnike iskal Enrique, ki je poimensko izpostavil enega igralca - Andresa Iniesto, ki tako navdahnjeno že dolgo ni igral. »Je čarovnik z očmi na hrbtu, zaščititi bi ga bilo treba kot svetovno kulturno dediščino,« se je ikoni s sredine igrišča priklonil Enrique, ki ima po vrnitvi Lionela Messija sladke skrbi, saj sta se ob njegovi odsotnosti razcvetela tako Neymar kot Luis Suarez.

Precej bolj klavrno je vzdušje v kraljevskem klubu. Moštvo - po zatrjevanju Sergia Ramosa - še naprej krije hrbet trenerju Rafi Benitezu, ki se mu je stolček pošteno zamajal, navijači pa so prst bolj kot vanj uperili v klubskega predsednika Florentina Pereza, ki je po njihovem storil napako desetletja, ko je odžagal Carla Ancelottija. »Jasno, da je boleče izgubiti takšno tekmo. Ni bila težava v odnosu in pristopu igralcev. Nastopili smo proti kakovostnemu tekmecu, ki je znal kaznovati naše napake. Marcelova zapravljena priložnost takoj po glavnem odmoru je bila prelomna, sami smo si otežili posel. Želeli smo pritisniti, imeti žogo v svoji posesti, zadeti. Nismo bili uspešni, plačali smo za to,« je strnil vtise Benitez.

Ronaldov ultimat: Benitez ali jaz!

Po poročanju italijanske Gazzette dello Sport pa je bil manj usmiljen do Beniteza prvi zvezdnik »galaktikov« Cristiano Ronaldo, ki naj bi Perezu postavil ultimat: ali odleti trener ali pa bo odšel sam. Portugalski as ni zadovoljen predvsem z Realovo igro pod Benitezom, ki precej pozornosti posveča obrambni taktiki. Na Ronaldov ultimat se je že odzval nekdanji Realov strateg Fabio Capello: »Če je to res, je nedopustno. Noben igralec, niti CR7, ne more postavljati ultimatov, sploh pa ne v Realu.«