Luis Suarez dvakrat zadel ob vrnitvi (VIDEO)

Urugvajski nogometni zvezdnik je na zanj pripravljeni prijateljski tekmi prispeval dva gola za Barcelonino rezervno moštvo.

Objavljeno
25. september 2014 11.35
Spain Soccer Friendly Suarez
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Barcelona - Španski nogometni gigant Barcelona ni obrnil hrbta svoji novi okrepitvi, urugvajskemu »stroju« za doseganje golov Luisu Suarezu, ki je še vedno suspendiran zaradi škandala na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji, ko je ugriznil Italijana Giorgia Chiellinija. Učinkoviti napadalec, ki se je poleti v Katalonijo preselil iz Liverpoola kot prvi strelec minule sezone angleškega prvoligaškega tekmovanja, zaradi štirimesečne kazni ne sme nastopati na uradnih tekmah še natanko mesec dni (do 25. oktobra), a so pri Barceloni našli obvod in posebej zanj pripravili prijateljsko tekmo, v kateri se je klubska rezervna ekipa pomerila z mlado reprezentanco Indonezije in zmagala s 6:0 (3:0).

Sedemindvajsetletni urugvajski zvezdnik, ki je nastopil drugič po mundialu, je dokazal, da v času prisilnega premora ni pozabil dosegati golov, saj je tekmečevega čuvaja mreže ukanil dvakrat: že v 13. minuti od vratnice za 2:0 in v 68. minuti z roba kazenskega prostora za 5:0. Za drugo Barcelonino moštvo je med drugim igral tudi nekdanji Arsenalov branilec, Belgijec Thomas Vermaelen, ki prav tako še čaka na prvenec v prvi zasedbi katalonskega velikana.