Lyon drugič zapored po enajstmetrovkah na evropskem tronu (VIDEO)

V francoskem finalnem derbiju nogometne lige prvakinj je padel PSG, ki tako ostaja brez laskave lovorike.

Objavljeno
02. junij 2017 08.27
J. P.
J. P.

Cardiff - V uverturi pred jutrišnjim osrednjim dejanjem klubske nogometne srezone, velikim finalom lige prvakov med Realom Madridom in Juventusom, so se sinoči v Cardiffu do svoje četrte lovorike (druge zaporedne) v ligi prvakinj dokopale igralke Lyona, ki so v francoskem finalnem derbiju po najstrožjih kaznih, s 7:6, odpravile PSG.

Že lani je odločala loterija enajstmetrovk, tedaj je padel Wolfsburg, tokrat pa se pred 22.433 gledalci mreži niti v rednem delu niti v podaljšku nista zatresli, čeravno so bile agilnejše napadalke Lyona, čemur pritrjuje tudi razmerje sproženih strelov v okvir vrat - kar 9:4. Toda izkazala se je Poljakinja med pariškimi vratnicami Katarzyna Kiedrzynek, ki je v prejšnjih treh dvobojih tega tekmovanja prejela en sam zadetek.

A prav ona je v osmi seriji končala strele z bele točke, saj se je preizkusila kot izvajalka, a ni bila uspešna. Lyon se je do lovorike dokopal domala brez pomoči ameriške zvezdnice, olimpijske zmagovalke Alex Morgan, ki je morala že sredi prvega polčasa z obnovljeno poškodbo stegenske mišice na levi nogi predčasno pod prho.

Zmagovalke se tako veselijo osvojitve že četrte laskave trofeje v zadnjih sedmih sezonah, s čimer so se na čelu seznama najuspešnejših zasedb izenačile s Frankfurtom, ki je bil nazadnje na tronu predlani. PSG, ki je v četrtfinalu nadigral Bayern (4:1) in v polfinalu še Barcelono (5:1), se je v finalu znašel drugič v treh letih, a je obakrat ostal praznih rok.