Mamić bo plačal z nepremičninami prijateljev

Šef Dinama Zdravko Mamić bo skušal zajetno varščino poravnati s pomočjo nepremičnin svojih prijateljev.

Objavljeno
09. december 2015 12.31
cropix_mamic
G. L.
G. L.

Zagreb - Zagrebško županijsko sodišče je Zdravku Mamiću včeraj sporočilo, da lahko svojo nedolžnost glede domnevnega finančnega oškodovanja nogometnega kluba Dinamo dokazuje s prostosti, a le ob plačilu odškodnine v višini 14 milijonov kun (1,85 mio evrov). Razvpiti hrvaški poslovnež je nemudoma začel zbirati sredstva, a je sodišče zatem ugodilo tudi hrvaškemu uradu za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (USKOK), ki je zahteval blokado sedmih milijonov kun (921.000 evrov) varščine, ki jih je Mamić nakazal julija letos, ko so ga prvič izpustili iz pripora.

Mamić je tako moral ostati v priporu, a je že našel rešitev, s katero si namerava plačati prostost. Prek svojih odvetnikov je pojasnil, da bo namesto z denarjem varščino poravnal z nepremičninami, ki so v lasti njegovih prijateljev. Znesek naj bi zadoščal tudi za pet milijonov kun (658.000 evrov) varščine za njegovega sina Marija Mamića, je danes poročal Jutarnji list.

Zdravka Mamića in še štiri osebe so hrvaške oblasti (vnovič) prijele sredi prejšnjega meseca zaradi suma, da so pri domnevno spornih transferjih nogometašev oškodovali klub in državo za skupno približno kar 130 milijonov kun (17,1 mio evrov).