Manchester City nima težav z rezultati, temveč igralci

Kolo Toure mora plačati visoko kazen zaradi zlorabe dopinga, Carlos Tevez pa je pobegnil v rodno Argentino.

Objavljeno
09. november 2011 09.33
Posodobljeno
09. november 2011 09.48
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Manchester - Angleški prvoligaš Manchester City je v tej sezoni premier league končno upravičil visoke finančne vložke v zadnjih letih, saj trenutno zasedajo prvo mesto in imajo pred mestnimi tekmeci pet točk naskoka. Po slabšem uvodu so formo ujeli tudi v ligi prvakov, kjer zasedajo drugo mesto, a so jim vrata v nadaljevanje tekmovanja na stežaj odprta.

Kljub dobrim predstavam, pa ima vodstvo kluba še naprej težave z igralsko zasedbo, ki je kljub bajnimi plačami ena najbolj težavnih. Tokrat nove afere ni zakuhal dežurni krivec Mario Balotelli, temveč sta prah dvignila Kolo Toure in Carlos Tevez.

Reprezentanta Slonokoščene obale so namreč že pred časom ujeli pri zlorabi prepovedanih substanc in mu sedaj tudi izrekli kazen. Toure bo moral seči globoko seči v žep,  saj ga je vodstvo kluba kaznovalo z odvzemom šesttedenskega plačila, kar nanese okoli 800.000 evrov.

Nogometaš je sprva uživanje dopinga zanikal, češ da je bil pozitiven dopinški test posledica uživanja tablet za hujšanje, ki so očitno vsebovale tudi v športu prepovedane snovi. Angleška nogometna zveza (FA) njegovemu opravičilu ni nasedla in ga je, potem ko je bil pozitiven na prepovedana sredstva, kaznovala s polletno prepovedjo igranja.

Zdaj pa ga je denarno kaznovalo še njegov klub. »Kolo našo odločitev sprejema ter želi potegniti črto pod celotno zadevo in se osredotočiti na nadaljevanje sezone,« so še sporočili iz Manchester Cityja.

Tevez poskrbel za nov škandal

Argentinski napadalec Carlos Tevez pa je poskrbel za nov incident, saj se je brez dovoljenja kluba vrnil v rodno Argentino. Vodstvo kluba je tudi Teveza kaznovalo s kaznijo v višini dveh tedenskih plač, hkrati pa so mu za naslednja dva tedna prepovedali igranje za sinje modre.

Kljub temu, so pričakovali, da se bo napadalec zjutraj udeležil treningov, a so nato od njegovega svetovalca Paula McCarthayja izvedeli, da se je odpravil obiskati družino. Tevez tako tvega nove sankcije kluba, zagotovo pa njegova poteza ni navdušila trenerja moštva Roberta Mancinija, s katerim je že dlje časa v sporu.