Fury zaradi revanše s Kličkom ostal brez pasu verzije IBF

Ker je Tyson Fury zavrnil dvoboj z izzivalcem Vjačeslavom Glazkovom, mu je vodstvo zveze IBF odvzelo šampionski pas.

Objavljeno
08. december 2015 22.43
Posodobljeno
09. december 2015 08.18
BOXING-FURY/
G. L.
G. L.

Miami - Novopečeni boksarski šampion Tyson Fury iz Velike Britanije, ki je pred desetimi dnevi presenetil serijskega ukrajinskega prvaka Vladimirja Klička in mu odvzel pasove po verzijah WBA, IBF, WBO in IBO, je ostal brez enega izmed njih. Britanec je namreč sprejel izziv Ukrajinca za povratni obračun in posledično zavrnil izzivalca za naslov svetovnega prvaka po verziji IBF Vjačeslava Glazkova. Še en ukrajinski borec se bo za izpraznjeno mesto šampiona te verzije tako udaril s Charlesom Martinom.

Furyju ostajajo trije naslovi svetovnega prvaka, ki si jih je priboril konec novembra v Düsseldorfu, ko je prekinil vladavino Klička, ki je trajala kar devet let in sedem mesecev. Izkušeni Ukrajinec se s tem kakopak ni mogel sprijazniti, zato je Britancu že ponudil povratni obračun. Fury je izziv sprejel in se posledično odpovedal pasu po verziji IBF.

»Res je, odvzeli smo mu pas verzije IBF. Po naših pravilih bi moral sprejeti dvoboj z izzivalcem Glazkovom, a se je namesto tega dogovoril za še en dvoboj s Kličkom,« je odločitev vodstva zveze IBF pojasnil predsednik Lindsey Tucker.