Manchester United pokvaril vrnitev Suareza

V 3. kolu ligaškega pokala je Manchester United z 1:0 premagal Liverpool. Strelec edinega gola je bil Javier Hernandez.

Objavljeno
26. september 2013 00.37
FBL-ENG-LCUP-MAN UTD-LIVERPOOL
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Manchester - Tretje kolo angleškega ligaškega pokala je postreglo z velikim derbijem med Manchester Unitedom in Liverpoolom, ki sta se sicer v tej sezoni premier lige že pomerila. Izid je bil enak kot na današnji pokalni tekmi: 1:0 v korist rdečih vragov. Edini gol na tekmi je v 46 minuti zadel Javier Hernandez.

V prvi postavi je tokrat v dresu Liverpoola zaigral tudi Luis Suarez, ki je zaigral šele prvič, odkar ga je Angleška nogometna zveza (FA) kaznovala z desetimi tekmami prepovedi zaradi ugriza Chelseajevega nogometaša Branislava Ivanovića. Urugvajski nogometaš je imel na tekmi dve lepi priložnosti za gol.

Prvi polčas je ponudil veliko priložnosti, nekoliko nevarnejši je bil Liverpool. Daniel Sturridge je meril mimo vrat, strel Suareza pa je ustavil vratar David de Gea.

Začetek drugega polčasa je že prinesel zadetek Uniteda. Wayne Rooney je posredoval dobro podajo v kazenski prostor, žogo ap je v gol poslal Hernandez. Manchester bi lahko vodstvo še povišal, a je Kagawa zadel prečko. Dobro je branil De Gea in ustavil silovit pritisk Liverpoola, ki pa do konca srečanja ni prinesel izenačujočega gola.