Mancini: Nismo si zaslužili točke

Vratar Joe Hart je Manchester Cityju priboril točko proti Borussii, je po tekmi lige prvakov dejal trener Roberto Mancini.

Objavljeno
04. oktober 2012 11.50
Posodobljeno
04. oktober 2012 13.12
SOCCER-CHAMPIONS/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Manchester - Po sinočnjem razburljivem obračunu lige prvakov na štadionu Etihad, med Manchester Cityjem in Borussio Dortmundom (1:1), se je trener gostiteljev Roberto Mancini večinoma jezil na svoje igralce, izpostavil pa dobro predstavo vratarja. Joe Hart jim je namreč po njegovem mnenju tudi zagotovil točko, čeprav je šele v zadnji minuti izenačujoči gol dal Mario Balotelli.

Mancini je dejal, da bi njegovo moštvo zlahka doživelo ponižanje pred domačimi gledalci, če jih ne bi ves čas reševal izjemni Hart. Nemški prvaki so sicer povedli z golom mladega Marca Reusa v 62. minuti, potem ko je veliko napako naredil Jack Rodwell. Manchester je do izenačenja prišel v zadnji minuti srečanja, ko je po »sporni«kazni z 11 metrov zadel Balotelli.

»Joe nas je rešil. Odlično se je boril. Lahko bi namreč prejeli tri ali štiri gole. Nismo igrali dobro in mislim, da je trenutno Borussia precej boljša od nas. Če želimo igrati v ligi prvakov, moramo igrati bolje,« je bil kritičen Mancini. »Morali bi več teči in se boriti. Le podajanje ni dovolj. Liga prvakov ni domače prvenstvo, ves čas se moramo boriti in zgolj kakovost nas ne bo rešila,« je še dejal.

Italijanski trener je bil po tekmi torej odkrito nezadovoljen s predstavo svojih varovancev. Dejal je, da si ekipa ni zaslužila točke, razlog za slabšo igro pa našel tudi v mladih in hitrih igralcih Dortmunda, ki so povsem zasenčili domače nogometaše. »Delali smo veliko napak, kar nam sicer ni v navadi. Toda vem, v čem je bila težava, zato upam, da jo bomo lahko hitro rešili,« je še dejal Mancini, a podrobnosti obdržal zase. »To je naša težava in moja naloga je, da jo odpravim,« je pribil.

Mancini ni bil prepričan niti o tem, ali je bila sodniška odločitev ob koncu tekme, ko naj bi branilec Dortmunda Neven Subotić igral z roko in Cityju podaril 11-metrovko. »Morda je bila, morda ne, sodnik bi lahko dosodil 11-metrokovko ali pa ne. Igralec je imel je smolo, da se je dotaknil žoge. Toda tako pač je, sam sem seveda zadovoljen z najstrožjo kaznijo. Ta točka nam bo na koncu najbrž še prav prišla,« je še dejal.