Mancini tudi uradno v Galatasarayu

Nekdanji trener Manchester Cityja Roberto Mancini je pri turškem nogometnem prvoligašu zamenjal Fatiha Terima.

Objavljeno
30. september 2013 13.35
reu SOCCER-CHAMPIONS/
J. P., Š. Ro., šport
J. P., Š. Ro., šport

Istanbul - Nekdanji trener Manchester Cityja Roberto Mancini je sedel na vroči trenerski stolček Galatasaraya. Italijan je pri turškem prvoligašu zamenjal Fatiha Terima, ki mu je klub prejšnji teden zaradi slabih rezultatov pokazal vrata. O tem so danes že poročali turški mediji, novico pa so naposled potrdili tudi predstavniki kluba.

Mancini naj bi že včeraj prispel v Istanbul in se sestal s predstavniki kluba. Ti so danes potrdili, da je Italijan podpisal triletno pogodbo, ki mu bo za sezono 2013/14 navrgla 3,5 milijona evrov, nato pa vsako naslednjo še po 4,5 milijona na leto. Tako so se namigovanja sedme sile, da naj bi Italijan zahteval kar 20 milijonov € na sezono, izkazala za neutemeljena in pretirana.

Galatasaray je sicer pred dnevi objavil prekinitev sodelovanja s Terimom, sicer tudi selektorjem izbrane vrste, saj je zvezdniško moštvo po klavrnem uvodu v novo sezono po šestih kolih šele na desetem mestu ligaške razpredelnice, sodu pa je dno izbil hud poraz proti Realu v ligi prvakov (1:6). Sicer je odstavitev priljubljenega Turka med navijači povzročila precej neodobravanja, med sobotnim dvobojem z Rizesporjem so klubski privrženci večkrat glasno skandirali njegovo ime in skušal vodilne može prepričati, naj si premislijo. A si očitno niso.