ManCity zaradi dopinga suspendiral Toureja

Kot so sporočili iz angleškega kluba Manchester City, so zaradi pozitivnega dopinškega testa za nedoločen čas suspendirali reprezentanta Slonokoščene obale, Kola Toureja.

Objavljeno
03. marec 2011 22.26
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Manchester - Angleški nogometni prvoligaš Manchester City je danes zaradi pozitivnega dopinškega testa suspendiral reprezentanta Slonokoščene obale, Kola Toureja. Iz kluba so sporočili, da je angleška nogometna zveza Toureju povedala za pozitiven test A, pri ManCityju pa so takoj ukrepali in nogometaša za nedoločen čas suspendirali z vseh tekmovanj, poroča STA.

Ne pri angleški zvezi ne pri Svetovni protidopinški agenciji (Wada) za zdaj niso razkrili, za katero prepovedano sredstvo gre; pri Wadi so dejali le, da nogometaša v primeru pozitivnega vzorca B čaka vse - od zgolj opozorila do dveletnega suspenza.

Devetindvajsetletni Toure se je Cityju pridružil leta 2009 iz Arsenala za 14 milijonov funtov. Pod vodstvom nekdanjega trenerja Marka Hughesa je bil celo kapetan, v letošnji sezoni pa ga je nasledil Carlos Tevez. Za Manchester City igra tudi njegov brat Yaya Toure.

Iz kluba so še sporočili, da za zdaj v zvezi z omenjenim primerom ne bodo dajali drugih izjav, so še zapisali na uradni spletni strani.