Mandarič tudi uradno postal predsednik Olimpije

Srbsko-ameriškega poslovneža so na današnji izredni volilni skupščini Olimpije delegati podprli soglasno.

Objavljeno
15. junij 2015 13.32
*lvu*Mandaric
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija Ljubljana ima tudi uradno novega predsednika. Srbsko-ameriškega poslovneža Milana Mandarića je 54 delegatov danes soglasno podprlo na izredni volilni skupščini.

»Dobil sem klub v odličnem stanju, kar je zame novost, glede na to, v kakšnem stanju sem prevzemal prejšnje klube. Prihajam z veliko željo. Vsi klubi so veliki, toda Olimpija je Olimpija, predstavlja glavno mesto, predstavlja nogomet,« je za STA povedal Mandarić, ki je za Olimpijo odštel štiri milijone evrov.

»Rad imam nogomet. Ko nekaj ljubiš, potem si uspešen v tem. Potrebuješ pa podporo. Verjetno bodo napake tu in tam, ampak naredil bom vse za dobro kluba,« je nadaljeval naslednik Izeta Rastoderja pri zmajih. Izkušenj z vodenjem klubov ima precej, saj je v zadnjih šestnajstih letih v Angliji vodil Portsmouth, Leicester in nazadnje še Sheffield Wednesday.

»Uporabil bom vse izkušnje za dobro našega kluba. Najprej se bomo osredotočili na prvo ekipo, da bomo konkurenčni, imamo generalnega direktorja, ki je človek z izkušnjami, odličnega prvega trenerja ... Gospod Rastoder je naredil veliko, pošteno opravil svoj posel, zdaj pa je čas, da to nadgradimo. Mislim, da se z današnjim dnem začenja nova era Olimpije. Verjamem, da bomo nekega dne, ko bomo pogledali nazaj, lahko rekli, da smo naredili, kar smo obljubili,« je še povedal Mandarić.

Olimpija bo v prihodnji sezoni v precej spremenjeni podobi, tako na zelenici kot ob njej. Delo generalnega direktorja že s polno paro opravlja Srb Ranko Stojić, mesto glavnega trenerja pa je zasedel Marijan Pušnik.

»Novemu vodstvu želim veliko pozitivne energije, volje, podpore in navsezadnje sreče za boljši jutri vaše in naše Olimpije. Prepričan sem, da se je Olimpijina zgodba šele dobro začela in, da smo blizu času, ko bo Olimpija spet postala trofejni klub,« je pred dnevi povedal nekdanji predsednik Rastoder in dodal, da mu je globoko zadolžen klub uspelo spremeniti v »zdrav klub brez dolgov«.