Mangia: Za zgled si vzemite Iličića, ki je vse storil sam

Josip Iličić je za visoko zmago Palerma nad Bologno (3:1) dosegel prvi gol v novi sezoni in navdušil trenerja Devisa Mangia.

Objavljeno
06. november 2011 11.54
Posodobljeno
06. november 2011 12.12
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Palermo - Nogometaši Palerma so v tej sezoni serie A na domači zelenici nepremagljivi, nekoliko slabši izkupiček imajo na gostujočih tekmah. Dobili so namreč vseh pet domačih obračunov, tokrat so brez težav ugnali Bologno (3:1). Blestel je Josip Iličić, ki je bil eden najboljših igralcev pri Palermu, kar je potrdil tudi s svojim prvim golom v novi sezoni.

V začetni postavi siciljanske ekipe sta tokrat zaigrala oba slovenska predstavnika, Josip Iličić in Armin Bačinović, ki je zelenico zapustil v 76. minuti. Iličić se je izkazal že v uvodu tekme, ko je v 13. minuti poizkusil s strelom od daleč, a je žogo uspel odbiti gostujoči vratar Gillet, nato pa je do nje prišel Zahavi in zadel za 1:0. V 33. minuti je bil slovenski vezist spet blizu zadetka, a mu je slavje preprečila prečka. Številne priložnosti pa je »Jojo« končno izkoristil 15. minut pred koncem tekme, ko je z desnico lepo zaključil protinapad in zadel za 3:0.

Po tekmi je bil poln hvale na račun Iličića tudi trener Palerma Devis Mangia. »Smo mlada ekipa in mislim, da so kritike ob naših porazih zato povsem neupravičene. Zadovoljen sem z našo igro proti Bologni. Za zgled si vzemite Iličića, ki je tokrat vse storil sam. Zelo je bil v pomoč svoji ekipi, saj je ogromno pretekel, podajal, kradel žoge, se trudil v obrambi in na koncu tudi zabil gol,« je bil nasmejan Mangia. Iličić je tako prekinil strelsko sušo, saj je zadnji gol za Palermo dosegel 6. februarja.