ManUnited v Romunijo odpotoval močno oslabljen

Rdeči vragi bodo drugo tekmo lige prvakov odigrali brez Michaela Carricka, Antonia Valencie, Ryana Giggsa in Paula Scholesa.

Objavljeno
01. oktober 2012 17.55
Posodobljeno
01. oktober 2012 18.52
FBL-EUR-C1-MANUTD-TRAINING
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Manchester - Jutri se pričenjajo dvoboji drugega kola prestižne lige prvakov, v katerem bo Manchester Unitedu gostoval pri romunskem prvaku Cluju. Rdeči vragi bodo tokrat nastopili precej oslabljeni, saj bodo manjkali številni ključni igralci med njimi tudi Michael Carrick, Antonio Valencia, Ryan Giggs in Paul Scholes.

Trener Sir Alex Ferguson je bil zato primoran nekoliko prilagoditi »evropsko rutino«, saj so njegovi varovanci vse priprave na tekmeca opravili doma in šele danes popoldan odleteli v Romunijo. Zanimivo je, da pri Unitedu ne želijo pojasniti, zakaj so omenjeni nogometaši ostali na Otoku.

Veteran Giggs in Scholes sta danes dopoldan namreč trenirala s preostalim moštvom, medtem ko je znano, da ima Valenica lažjo poškodbo gležnja. Ferguson je na gostovanje vzel tudi dva mladeniča, saj sta se v kadru znašla Scott Wootton in Michael Keane.

Sloviti škotski trener skuša storiti vse, da bi preprečil lanskoletni scenarij, ko se je United presenetljivo poslovil od lige prvakov že po skupinskem delu. »Liga prvakov je povsem drugačno tekmovanje kot angleško prvenstvo. Če ne odigraš stoodstotno, te tekmeci zagotovo kaznujejo, to se je nam pripetilo preteklo sezono. Prav zato je tekma proti Cluju za nas zelo pomembna, saj si ne želimo privoščiti spodrsljaja,« je pojasnil Wayne Rooney, ki se po poškodbi šele vrača v pravo formo. Na tekmi proti Cluju bo očitno prvič v napadu zaigral skupaj z Robinom van Persijem.