Maradona drugič pod nož

Nekdanji argentinski nogometni virtuoz je zaradi viška kilogramov drugič (uspešno) prestal operacijo želodca.

Objavljeno
17. november 2015 10.11
reu-SOCCER
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Caracas - Legendarni nekdanji nogometaš, razvpiti Argentinec Diego Maradona, je pred dnevi prestal drugo operacijo želodca, po zatrjevanju njegovega zdravnika pa se po posegu, ki so ga v nedeljo opravili na zasebni kliniki v Venezueli, počuti dobro. Postopek je vodil kolumbijski kirurg Carlos Felipe Chaux, specialist za pomoč pacientom s prekomerno telesno težo.

»Dobro se počuti in nima nobenih bolečin,« je o trenutnem stanju 55-letnega Argentinca, ki je bil že na dan operacije spet na nogah, spregovoril zdravnik. Maradona je šel v želji po zmanjšanju telesne teže prvič pod nož že pred desetletjem, tudi tedaj je postopek opravil Chaux. Za nov poseg se je odločil, ker se je spet začel rediti in ker so se pojavili zdravstveni zapleti, ki so po tovrstnih operacijah pogosti. Zdaj naj bi nekdanji virtuoz z žogo v kratkem času shujšal za 30 kilogramov.

Razvpita legenda, ki slovi tudi po živahnem in ne prav zdravem načinu življenja, pa nima težav zgolj z viškom kilogramov, temveč so mu preglavice v preteklosti že povzročali tudi droge in alkohol.