Maribor in Olimpija spet polnita blagajno NZS

Po večnem derbiju v pokalnem polfinalu bodo vijolični segli v žep po 5950 evrov, Ljubljančani pa po 2500 evrov.

Objavljeno
14. april 2017 15.28
NOGOMET
J. P.
J. P.

Ljubljana - Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Roman Rogelj je imel po večnem derbiju v povratni polfinalni tekmi pokala med Mariborom in Olimpijo v Ljudskem vrtu (1:1) spet polne roke dela, sankcioniral pa oba kluba. Gostitelji bodo tako morali seči v žep po 5950 evrov, Ljubljančani pa po 2500 evrov.

Pripadniki domače navijaške skupine Viole so med tekmo večkrat žaljivo skandirali nasprotni ekipi in njenim navijačem, razvili tri transparente z neprimerno vsebino, prižgali 18 bakel in dve odvrgli v ograjeni del igrišča, na zelenico pa zmetali še več drobnih predmetov in papirnatih trakov, zaradi česar so dvoboj celo prekinili za minuto in pol. Zaradi vseh navedenih prekrškov in ob upoštevanju predkaznovanosti bodo »vijolični« torej ob skoraj šest tisočakov.

Razgrajali pa so tudi Olimpijini navijači, čeravno jih je bilo na tribunah Ljudskega vrta kajpak precej manj. Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja, prižiganja bakel, žaljivega skandiranja in predkaznovanosti bo branilka naslova državnega prvaka v blagajno NZS prispevala dva tisočaka in pol.

Osmerica s pogojnimi zapornimi kaznimi

Težave z navijači pa ima tudi angleški šampion Leicester. Osmerico najbolj razgretih v prvem četrtfinalnem dvoboju lige prvakov proti madridskemu Atleticu (0:1) namreč čakajo štirimesečne pogojne zaporne kazni. Huligani so se v sredo zapletli v pretep in nasilje, v katerem so kratko potegnili tudi trije policisti, zato je sodišče v Madridu odločalo po hitrem postopku.

Vročekrvneže so po 40-urnem priporu prepeljali pred sodnika, ki pa jim je naložil pogojno kazen. Leicestru so sicer za dvoboj odobrili 2800 vstopnic, a se je nekaj tisoč njegovih privržencev v Španijo podalo brez kart, nekateri med njimi pa so začeli razgrajati po mestu. V spopadu s možmi postave sta dva utrpela tudi poškodbe.