Berić sedaj v popolni lasti Maribora

Slovenski prvaki so od Interblocka za neznano vsoto odkupili drugo polovico pogodbe Roberta Berića.

Objavljeno
02. oktober 2012 16.19
Posodobljeno
02. oktober 2012 16.31
NOGOMET
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Maribor - Nogometaše Maribora v četrtek čaka nova evropska preizkušnja, saj bodo v drugem kolu evropske lige odpotovali v Rim, kjer se bodo pomerili z Laziem. Varovanci Darka Milaniča bodo v večno mesto odpotovali v sredo.

»Nekje v podzavesti je bila prisotna tekma v Rimu že med nedeljsko, ampak smo kljub temu dobro odigrali in zasluženo premagali tudi Muro. Zdaj se lahko v miru temeljito pripravimo na Lazio, do četrtka bo dovolj časa. Vemo, da imamo opravka z odlično ekipo. Morali bomo biti stoodstotno zbrani, če hočemo do točk,« je dejal Dejan Mezga.

Berić v popolni lasti Maribora

Danes pa je iz tabora vijoličastih prišla tudi novica, da je obetavni napadalec Robert Berić sedaj stoodstotno v njihovi lasti. Slovenski prvaki so namreč z Interblockom uspeli doseči odgovor o odkupu druge polovice njegove pogodbe. Do sedaj je namreč veljal dogovor, da bi bila ob morebitnem prestopu Berića delitev odškodnine med kluboma v razmerju 50:50.

21-letni Berić je v Maribor prišel leta 2010 skupaj z Josipom Iličićem, ki pa je po vsega nekaj mesecih prestopil v Palermo. Tudi Beriću, ki je v tej sezoni zabil že osem golov (štiri v evropskih pokalnih tekmah in štiri v državnem prvenstvu), se obeta svetla prihodnost, zato je poteza Maribora razumljiva, saj bi bili v primeru njegovega prestopa sedaj upravičeni do polne odškodnine.