Maribor spet razveselil Olimpijo

1. SNL: Ljubljančani drevi (18) tudi za odmik od Štajercev. 

Objavljeno
07. marec 2018 00.37
NOGOMET
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Ljubljana – Kdo ve, kaj potrebujejo Štajerci za prvo zmago v drugem delu državnega prvenstva? Sinoči jim ni pomagala niti navzočnost selektorja Tomaža Kavčiča, potem ko jim je pod Kalvarijo dve točki vzel še Rudar. Prvaki so že zapravili jesensko prednost treh točk pred Ljubljančani.

Vijoličasti so v Ljudskem vrtu resda nanizali veliko priložnosti za gol, saj je revijo zamujenega že v 2. minuti odprl Luka Zahović, ki položaja »ena na ena« z vratarjem Markom Pridigarjem ni unovčil v sozvočju s slovitim priimkom. Mariborčani so v prvem polčasu dvakrat zatresli tudi vratnico (Cretu, Vršič), toda že v tem delu igre bi morali biti za to kaznovani. Sodniki so namreč neupravičeno razveljavili doseženi gol Tomaševića za vodstvo Rudarja z 1:0, saj tedaj gotovo ni šlo za ofsajd.

Sledilo je več zasukov, na vodstvo Rudarja pa je znal odgovoriti šele veteran Marcos Tavares, brez katerega so bili prvaki kot brezzobi tiger. Pol ure igre Brazilca je bilo dovolj za njegova gol in podajo in vodstvo z 2:1, toda zmaga vendarle ni ostala doma. V sodnikovem dodatku tekme je prinesel točko gostom Hrvat Dominik Radić.

Danes po točke v Stožicah

Štajerci seveda vedo, da bo težko nadoknaditi izgubljeno v uvodnih preizkušnjah proti realno slabšima Aluminiju in Rudarju. Prvenstvo namreč teče naprej, konec meseca bo tudi večni ljubljansko-štajerski derbi v Stožicah, ko bodo točke štele dvojno, še prej jih čaka očitno izjemno zahteven spopad z Domžalami (13. marec). Slednje so namreč včeraj zajetno prerešetale mrežo Goričanov in odlično vstopile v drugi del sezone 1. SNL.

Bomo videli, ali bo nov spodrsljaj državnih prvakov unovčila Olimpija, ki bo danes popoldne (18) gostila prav Aluminij. Ljubljančani pričakujejo naslednji izziv opazno samozavestno, v dveh kolih so zbrali šest točk, do večnega derbija pa imajo – vsaj na papirju – lažji urnik tekem od Štajercev: Aluminij, Triglav, Rudar in Ankaran.