Mariborčani se bodo v Ljubljani zadovoljili le z zmago

V mariborskem moštvu so predstavili pričakovanja pred sobotnim derbijem. Zanje štejejo le nove tri točke.

Objavljeno
20. november 2015 16.56
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Maribor - Potem ko so v taboru Olimpije včeraj predstavili pričakovanja pred sobotnim derbijem državnega prvenstva z Mariborom, so danes o svojih govorili tudi državni prvaki iz Maribora. Tudi za njih bo v Stožicah štela le zmaga.

Mariborčani so pred derbijem z Olimpijo v odlični formi. V državnem prvenstvu so dobili zadnjih pet tekem in se prebili do drugega mesta, za vodilnimi Ljubljančani pa zaostajajo za sedem točk.

Trener mariborskega moštva Krunonslav Jurčić bo v Stožicah lahko računal na močno zasedbo, manjkali bodo le kaznovani Aleš Mertelj ter poškodovana Aleksandar Rajčević in Welle Ndiaye.

»Vidi se, da je pred nami derbi, prišli ste v velikem številu. Trenirali smo dobro, naredili vse kar smo želeli, se malo umaknili tudi v Rogozo med reprezentančnim premorom. Na voljo imam vse igralce, razen Aleša Mertlja, ki ima kartone in dveh poškodovanih, na meni je, da pri igralcih poskrbim za vroče srce in hladne glave. Tri točke so tri točke, gremo po njih,« je napovedal Jurčić.

Dobra Olimpija je dobra za slovenski nogomet

Trener mariborske ekipe je nadaljeval, da dvig Olimpije pomeni dobro novico za slovenski nogomet, tako da se gledalcem obeta pravi derbi:

»Nekaterim medijem sem pred časom dejal, da je dobra Olimpija, ki se je letos pojavila, zelo dobra za naš nogomet, za našo ekipo, dela nas boljše. Spoštujemo njihove rezultate in točke, ki jih imajo. A tudi mi smo dobri, gremo odigrati moško tekmo. Vsak derbi s sabo nosi emocije, pokazali smo kakovost na zadnjih tekmah, to bo izredna tekma, upam, da bodo gledalci uživali in da bomo razveselili naše navijače,« je dejal Jurčić.

Mariborčani ne nameravajo ponavljati napak

Mariborski nogometaši so na prvem prvenstvenem derbiju z Olimpijo izgubili z visokih 0:3. Krunoslav Jurčić je zatrdil, da je s svojimi varovanci dobro analiziral to tekmo, tako da Mariborčani v Stožicah ne bodo ponavljali napak:

»Vse s prve tekme smo dobro analizirali, videli, kje smo delali napake, te so vedno prisotne, vsi jih delamo. A samo bedaki jih ponavljajo, smatram, da mi nismo bedaki. Slovenskega derbija še nisem doživel, ampak vem kako je. Igralci so zelo motivirani, trenerji imamo tako nekaj manj dela. Sicer prejšnjega derbija ne moremo kar izbrisati, ampak lahko rečem, da so igralci maksimalno motivirani. Upam na pravo tekmo, ekipa je zelo dobro trenirala, igramo dobro in sem optimist. Ne dajem veliko na tradicijo, imamo nove okoliščine, vse skupaj vpliva na oblikovanje ekipe. Jutri bomo dobri. Pozivam pa ob tem navijače, da bo to praznik nogometa. Mi bomo dali vse od sebe, naj bo navijanje dobro in miroljubno v okviru civiliziranega sveta,« je še povedal Jurčić.

Ibraimi: V Ljubljano gremo po tri točke

Makedonski reprezentant Agim Ibraimi je na novinarski konferenci poudaril, da so Mariborčani pripravljeni na sobotni derbi:

»Pripravljeni smo maksimalno, spoštujemo nasprotnika, v Ljubljano gremo po tri točke in verjamem, da se bomo s tremi točkami vrnili nazaj. Moramo izpolniti vse naloge, ki jih bo dal trener, če jih bomo, bomo srečni mi, pa tudi navijači. Olimpija je prva ekipa, vemo kdo je dominanten v Sloveniji. Ne bi rad govoril, kaj in kako bomo jutri, osredotočeni smo na našo igro, če bomo dobri, bo vse dobro,« je dejal Ibraimi.

Mariborčani imajo pripravljeno tudi zimsko obutev

Makedonec je tudi povedal, da mariborski nogometaši ničesar ne bodo prepustili naključju, zato bodo v Ljubljano odpeljali tudi zimsko obutev:

»Pripravljene imamo tudi kopačke za sneženje, kot profesionalci moramo imeti vse zraven, če bo dež ali sneg. Spoštovanje imam do vseh navijačev, na tekmo grem kot profesionalec. Navajeni smo, da so stadioni polni, morda bo to zdaj večji pritisk za Olimpijo. Ne bomo napadli brez glave, kot sem rekel, na nas je, da izpolnimo naloge,« je zaključil Ibraimi.