Mariborska točka, velika kakor Triglav

Za Maribor je bila tekma v bistvu že izgubljena in se je nekako vendarle izvlekel iz brezna.

Objavljeno
18. september 2014 03.08
NOGOMET Maribor - Sporting
Bojan Prašnikar
Bojan Prašnikar
Luka Zahović? Vsa čast! Lahko samo uporabim rek, da jabolko ne pade daleč od drevesa. Fant ima intuicijo, kar je osnova za vsakega dobrega napadalca. Pozitivno je bil nastrojen in to se mu je obrestovalo. Z nekaj sreče je prinesel točko, ki je za Maribor velika kakor Triglav.

Trener Ante Šimundža me v taktičnem smislu ni presenetil. Jasno je bilo, da bo igral z eno »špico«. Vse drugo je v meji logike, kajti Maribor ima zgolj trinajst ali štirinajst igralcev, ki so sposobni igrati na tej ravni. Na njej je vsaka točka dragocena, tako z rezultatskega kot finančnega vidika.

Za Maribor je bila tekma v bistvu že izgubljena in se je nekako vendarle izvlekel iz brezna. Še zdaleč pa ni bilo nezasluženo. Ob koncu prvega polčasa so imeli slovenski prvaki dobre minute in gol že na nogah. Zadetek je visel v zraku.

Resnici na ljubo pa je Sporting prevladoval večji del tekme, o čemer govori tudi statistika. Ta je povsem na strani Portugalcev, tako v posesti žoge kot tudi v strelih. A na trenutke se je tudi videlo, da imajo Portugalci težave z realizacijo in da so ranljivi. To se je potrdilo v zadnjih minutah, ko sta obe ekipi kar nekako obstali.

Ampak sreča se je nasmehnila Mariboru. Zanj je bila to zelo težka tekma. V ligi prvakov pač ni lahkih nasprotnikov in vijoličasti so lahko ponosni na osvojeno točko. Še zdaleč pa ne trdim, da je njihova zadnja. Tudi na naslednjih tekmah lahko presenetijo.

Chelsea je bil, denimo, veliki favorit skupine, pa mu na domačem igrišču ni uspelo premagati Schalkeja. Čaka nas še veliko bitk in do konca skupinskega dela se lahko še marsikaj zgodi.