Mariborski vratar Radan razorožil Olimpijine strelce

V 22. krogu prve slovenske nogometne lige sta se Olimpija in Maribor pred 5000 gledalci na ljubljanskem stadionu v Stožicah razšla brez zadetkov. Olimpija je imela veliko priložnosti za gol, toda rezervni vratar Matej Radan je dobesedno zaklenil svoja vrata.

Objavljeno
12. marec 2011 20.47
Rok Tamše, delo.si
Rok Tamše, delo.si
Olimpija Ljubljana - Maribor 0:0

Stadion Stožice, gledalcev 7000, sodniki: Čeferin, Žunič (oba Kranj) in Šinkovec (Begunje).

Olimpija: Botonjić, Jović, Škerjanc (od 90. Bešić), Andjelković (od 80. Kašnik), Vršič, Lovrečič, Šokota, Zeljković, Sretenović, Salkić, Radujko.

Maribor: Pridigar (od 45. Radan), Mezga (od 81. Milec), Tavares, G. Cvijanović, Potokar, Rajčević, Viler, Dodlek, Berič, Majer, Mertelj (od 14. Filipović).

Rumeni kartoni: Jović; Viler, Berič, Filipović.

Rdeč karton: Viler (79.).


Prvi polčas: Jovič stresel mariborski vratnici, dve poškodbi pri gostih

Obe ekipi sta začeli previdno in predvsem čvrsto v obrambi in na sredini igrišča. V 10. minuti je Mezga preveč preigraval v kazenskem prostoru Olimpije in izgubil žogo. Dve minuti kasneje je Lovrečič poskušal z 20 metrov presenetiti mariborskega vratarja Pridigarja, ki je zlahka ukrotil žogo.

Trener gostov Darko Milanič je moral že v 14. minuti opraviti menjavo, saj se je poškodoval mertelj, namesto njega je v igro vstopil Filipović. Takoj zatem sta Mariborčanom z razdalje zapretila Škerjanc in Radujko.

Sledila je zelo obetavna priložnost vijoličnih. Po podaji iz kota je žoga preletela nepazljivega Botonjiča, Filipovič je streljal z glavo, Jovič pa je žogo prav tako z glavo preusmeril v kot. Po novi podaji iz kota je do strela spet prišel Filipović, a je žoga zletela prek vrat.

V 28. minuti je Mezga streljal v kazenskem prostoru gostiteljev z desne strani in žogo poslal mimo vrat.

Na drugi strani so imeli Ljubljančani dve obetavni akciji, ki pa ju Šokota in zeljkovič nista dobro zaključila.

V 41. minuti so na igrišče vdrli navijači obeh klubov in za nekaj minut prekinili tekmo. Varnostniki in policaji so jih brez večjih težav spravili  na tribune.

V sodnikovem podaljšku je Jovič z roba kazenskega prostora stresel vratnico, žoga se je odbila še v drugo vratnico gostujočih vrat in od tam v polje.

Kmalu zatem si je v dvoboju s Salkičem roko poškodoval mariborski vratar Pridigar, ki ga je zamenjal Radan.

Drugi polčas: junak tekme rezervni vratar Radan

V nadaljevanju tekme nismo videli veliko priložnosti na obeh straneh. V 68. minuti so Olimpijini navijači že videli zadetek svojih ljubljencev, ko je po podaji iz kota Sretenović z glavo dobro streljal, toda radan je žogo odbil v kot.

V 78. minuti je zaradi drugega rumenega kartona predčasno pod prho odšel Viler.

Sledili sta dve odlični obrambi Radana po strelih Vršiča in Lovrečiča, kasneje pa je Radan še enkrat spravil v obup gostitelje, ko je izjemno posredoval po strelih Vršiča in Radujka.

Olimpija je bila v strelih iz kota boljša z 10:3, izid pa je ostal 0:0. Vtis je, da se je Maribor srečno in spretno izognil porazu.