Martin Demichelis končuje bogato nogometno kariero

Argentinski branilec Martin Demichelis je danes objavil, da bo po sezoni obesil kopačke na klin.

Objavljeno
15. maj 2017 19.47
SOCCER-WORLD/
N. Gr.
N. Gr.

Malaga - Martina Demichelisa nogometnim navdušencem ni potrebno posebej predstavljati. Argentinski osrednji branilec je več kot desetletje igral na najvišji ravni, največji pečat pa je pustil pri Bayernu in Manchester Cityju.

Demichelis je na Bavarskem skupaj z Belgijcem Danielom van Buytnom kar sedem let tvoril osrčje obrambe bavarskega velikana v obdobju, ko se je klub po prehodu na Alianz Areno znašel v veliki rezultatski krizi. Morda najslabšo tekmo kariere v Münchnu je odigral v finalu lige prvakov leta 2010 proti Interju, kjer ni bil kos Diegu Militu. Demichelis je veljal za dobrega branilca, ki pa je v ključnih trenutkih prevečkrat zatajil in pustil vratarja na cedilu.

Sledila je selitev v Malago, od koder je skupaj z Manuelom Pellegrinijem prišel v Manchester City, čeprav je bil skorajda že odpisan. Ob velikih težavah s poškodbami Vincenta Kompanyja je dobil precej priložnosti in jih tudi solidno izkoristil, v zadnjih letih kariere je igral še za Espanyol in Malago, kjer bo tudi končal nogometno kariero. 

»Ta dan pride nekoč za vse. Zame je nastopil danes. To je konec, nogometne čevlje bom obesil na klin. V nogah nimam več toliko moči, ne zmorem se več koncentrirati na najvišji ravni,« je dejal 36-letni Demichelis in ob tem potočil kar nekaj solz ter tudi s tem požel velik aplavz zbranih novinarjev in kolegov nogometašev.