Martinez z eno nogo že v Barceloni

Vodstvo milanskega Interja za 22-letnega Argentinca zahteva 111 milijonov evrov.

Objavljeno
04. junij 2020 09.36
Posodobljeno
04. junij 2020 09.36
Bosta Lautaro Martinez (desno) in Marc-Andre ter Stegen v prihodnje soigralca? FOTO: Reuters
M. Š., STA
M. Š., STA
Ljubljana – Kakor poročajo različni španski mediji, je vodstvo Barcelone trdno odločeno, da poleti v svoje vrste pripelje napadalca Lautara Martineza. Z nogometašem milanskega Interja, pri katerem navdušuje nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, naj bi Katalonci že dosegli dogovor o petletni pogodbi, po kateri naj bi 22-letni Argentinec vsako sezono zaslužil ducat milijonov evrov.

Toda odgovorni pri Interju ne nameravajo Martineza kar tako izpustiti iz rok. Argentinski napadalec ima namreč v pogodbi odškodninsko klavzulo v višini 111 milijonov evrov, za katero v milanskem klubu zahtevajo, da se izplača v enem znesku. Takšno izplačilo bi bilo seveda velika obremenitev za proračun Barcelone, zato je vprašanje, ali si ga lahko Katalonci privoščijo, saj morajo v klubu pokriti tudi izpad prihodkov zaradi virusne krize.

Martinez se je sicer Interju pridružil poleti 2018. Iz argentinskega prvoligaša Racinga je k milanskemu moštvu prestopil za 25 milijonov evrov. V prejšnji sezoni je na 35 tekmah za Inter dosegel devet zadetkov in eno podajo, v tej pa je na 31 tekmah zabil že 16 golov in dodal štiri podaje.