Matavž dosegel hat-trick, med strelci tudi Iličić in Cesar

Slovenski reprezentant Tim Matavž je k visoki zmagi nad Willemom II Tilburgom (7:1) dosegel kar tri zadetke in tako potrdil sloves enega najboljših napadalcev v nizozemski ligi. V italijanski serie A sta bila ponovno učinkovita tudi Josip Iličić in Boštjan Cesar.

Objavljeno
06. februar 2011 17.50
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - Minuli konec tedna je za slovenske nogometne reprezentane zagotovo eden od najbolj uspešnih, saj so bili varovanci Matjaža Keka osrednji junaki svojih klubov. Včeraj je napadalec Milivoje Novakovič z dvema zadetkoma prinesel zmago Kolnu nad velikim Bayernom, že v petek pa se je v belgijskem prvenstvu med strelce uspelo vpisati tudi Zlatanu Ljubijankiču - izjemne predstave naših nogometašev so se nadaljevale tudi danes.

V nizozemski ligi še naprej blesti mladi Tim Matavž, ki je zadnjeuvrščenemu Willemu II Tilburgu zabil tri zadetke in bil najbolj zaslužen za končno visoko zmago. Primorec je tako dosegel že svoj 15. zadetek v tej sezoni in se je na lestvici najboljših strelcev na Nizozemskem prebil že na visoko drugo mesto.

V italijanski serie A pa je slovenski vezist Josip Iličić ponovno zasenčil Argentinca Javierja Pastoreja. Na dvoboju z Leccejem je na zelenico vstopil šele v 55. minuti, a je Kranjčan v nadaljevanju pripravil pravi preobrat, saj je po zaostanku z 1:2 najprej podal za izenačenje, nato pa še zabil za končnih 4:1. Iličić je v tej sezoni serie A dosegel osem zadetkov in je skupaj s Pastorejem najbolj učinkovit strelec Palerma.

Tudi branilec Boštjan Cesar je svojemu Chievu pomagal iztržiti točko, saj je z zadetkom proti Laciu v 64. minuti izenačil na 1:1. Cesarju se je v tej sezoni uspelo trikrat vpisati med strelce in postaja eden ključnih mož italijanskega prvoligaša.

Zadetka Iličića si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku





Zadetek Boštjana Cesarja proti Laziu za izenačenje na 1:1