Matavž in Birsa še pol leta po starem

Tim Matavž in Valter Birsa pozimi ne bosta menjala klubov. Tak je razplet zadnjega dne januarskega prestopnega roka, v katerem sta bila Šempetrčana in slovenska nogometna reprezentanta zelo vroča »roba«.

Objavljeno
01. februar 2011 11.08
G. N., šport
G. N., šport
Ljubljana – Za mlajšega, 22-letnega Tima Matavža, se je do zadnjega potegoval Napoli, za starejšega, 24-letnega Valterja Birso, pa Genoa.

»Za zdaj nismo sklenili posla, toda pogajanj z Napolijem še nismo končali. Dva dneva pogovorov v Milanu sta minila v odličnem vzdušju, odločitev o Matavževem odhodu pa bi lahko spremenila le odločitev vodstva kluba,« je o razpletu pogovorov rekel direktor Groningena Hans Nijland, ki je poudaril, da klub v zimskem prestopnem roku Matavža ni nameraval prodati. »Želeli smo zadržati moštvo in tudi Tima, ki je ključni mož za uresničitev tekmovalnih ciljev. To je 4. ali 5. mesto v ligi. Po koncu sezone pa so Matavževe možnosti za odhod velike.« Zasuk je pomenil nemalo presenečenje, saj so Italijani najboljšega strelca Groningena že vodili kot svojega igralca, s katerim naj bi sklenili petletno pogodbo in zanj neuradno odšteli 8 milijonov € odškodnine. Po zadnji različici naj bi prestop onemogočile »tehnične« ovire, ki pa naj ne bi Matavževe selitve na jug Italije poleti več preprečevale.

Valter Birsa je sinoči naposled uskladil vse podrobnosti z Genoo, ki se ji bo sicer pridružil šele po koncu sezone. Italijanski klub namreč ni želel Auxerru plačati 4 milijone € odškodnine za njegov predčasen odhod, saj bo Birsa poleti na voljo brez enega samega centa.

Vršič, Lavrič, ameriški znanec

Dare Vršič
je novi član Olimpije Ljubljana. Bivši reprezentant je z Ljubljančani sklenil dveletno pogodbo. V moštvo zeleno-belih je za poldrugo leto prišel tudi srbski štoper Sreten Sretenović. Med številnimi nogometaši, ki so včeraj dobili novega delodajalca, je tudi bivši slovenski reprezentant Klemen Lavrič, ki bo do konca sezone član švicarskega prvoligaša, sicer predzadnjega na lestvici, St. Gallena. Klub je zamenjal tudi Američan Michael Bradley, ki ga slovenski navijači pomnijo po tem, da je v Južni Afriki zabil gol za 2:2, s čimer je Sloveniji preprečil napredovanje v osmino finala. Triindvajsetletnik je iz Borussie Mönchengladbach prestopil k Aston Villi.