Matavž naj bi do obračuna z Italijo pozdravil svojo poškodbo

Eden najbolj vročih slovenskih nogometašev ta hip, Tim Matavž, bo poškodbo predpone, zaradi katere je že tri tedne odsoten z nogometnih igrišč, zdravil v Termah Čatež. Terapije naj bi trajale približno deset dni, kar pomeni, da bo že pripravljen na obračun z Italijo, ki bo na sporedu 25. marca. Za omenjeno tekmo bo na voljo še nekaj prostih vstopnic.

Objavljeno
10. marec 2011 17.40
D. O., delo.si
D. O., delo.si
Ljubljana - Slovenski nogometni reprezentant Tim Matavž zaradi težav s poškodbo že tri tedne ne igra za svoj nizozemski klub Groningen. Iz Nogometne zveze Slovenije (NZS) so sporočili, da bo Matavž okrevanje nadaljeval v Sloveniji, danes pa je opravil pregled v UKC Maribor, piše STA.

Preiskave reprezentančnega zdravnika Matjaža Vogrina so pokazale, da gre pri Matavžu za preobremenitveno poškodbo, sindrom boleče prepone. S terapijami je nogometaš pričel že danes v Termah Čatež. Ob optimalnem poteku bo zdravljenje trajalo sedem do deset dni, so še sporočili iz NZS. V soboto se bo terapijam pridružila zdravstvena služba Groningena, ki bo zdravljenje nadaljevala na Nizozemskem.

Proste vstopnice v prodaji od 14. marca

Za kvalifikacijsko tekmo za Euro 2012 z Italijo in Estonijo pa je še vedno mogoče kupiti vstopnice. Prvotno ponudbo paketov vstopnic za tri tekme (še s Srbijo v Mariboru) so takoj razprodali, nekaj rezerv pa se je pojavilo po določitvi števila gostujočih navijačev.

Sredi februarja so v enem dnevu razprodali pakete vstopnic za vse tri letošnje domače kvalifikacijske tekme (Italija in Estonija v Ljubljani, Srbija v Mariboru), po usklajevanju NZS z italijansko nogometno zvezo glede obiska italijanskih navijačev pa so sporočili, da bodo v prodajo sprostili še manjši kontingent paketov vstopnic za obe ljubljanski tekmi.

NZS bo, upoštevajoč razpoložljivo kapaciteto stadiona, zadnji kontingent paketov vstopnic (po 35 ali 45 evrov) proti Italiji (25. marec) in Estoniji (2. september) sprostila v ponedeljek, 14. marca. Kot še piše STA, bo prodaja potekala prek spletne strani NZS, posameznik pa bo lahko kupil največ štiri pakete.