Matjaž Kek: To je bila tipična šola naivnosti!

Matjaž Kek po prvem porazu na klopi Rijeke: Treba bo delati na psihi in karakterju, ne maram mentalitete poražencev.

Objavljeno
20. september 2013 11.47
*tre* MATJAZ KEK
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Reka - Enkrat se je moralo zgoditi tudi to, slovenski nogometni trener Matjaž Kek je doživel prvi poraz na klopi Rijeke. Za hrvaškega prvoligaša je bila v uvodnem dvoboju evropske lige premočna portugalska Vitoria Guimaraes (4:0), 52-letni Mariborčan (rojstni dan je praznoval prejšnji teden) pa po koncu dvoboja kajpak ni bil židane volje.

»Ne morem tolerirati, da se nekateri igralci predajajo vnaprej. Ni vseeno, ali izgubiš z 0:2 ali 0:3. Marsikdo bo moral še precej delati na psihi in karakterju, ne maram namreč mentalitete poražencev. Zdelo se je, da imamo širok kader in da lahko vsak od fantov kadar koli vskoči na igrišče. Zdaj vidimo, da ni ravno tako,« je opozoril Kek in dodal: »To je bila za nas šola naivnosti. V drugem polčasu smo se zaleteli in za kazen dobili gol iz protinapada. Bili smo nedisciplinirani, izgubljali smo žoge na sredini igrišča, vse je šlo prek enega igralca. Lahko bi dosegli več, a daleč od tega, da bi pokazali vse, kar znamo. Tako lahko igramo v hrvaškem prvenstvu, v Evropi žal ne. Vitoria je dobra ekipa, spet pa ne tako dobra, da moraš do konca dvoboja trepetati, ali boš dobil pet ali šest golov. Na koncu smo jo še dobro odnesli. Zdaj nas čaka Istra in od fantov želim videti pravi značaj. Šele zdaj, ko je serija neporaženosti končana, bomo videli, kako močni smo v resnici.«

Novogoričan Matija Škarabot na Portugalskem, kot še za skoraj celo enajsterico soigralcev, tudi standardnih članov udarne zasedbe, ni igral.