Matjaž Kek z Rijeko do dvojne krone

Rijeka je po zgodovinskem naslovu državnih prvakov tudi na finalu pokala v Varaždinu premagala Dinamo in osvojila dvojno krono.

Objavljeno
31. maj 2017 23.59
jer*NK Rijeka
N. Gr.
N. Gr.

Varaždin - Nogometašev Rijeke v letošnji sezoni nihče ne more ustaviti. Invazija Armade na štadion v Varaždinu se je končala s še enim velikim slavjem, tokrat je Dinamo padel v finalu pokala. Rijeka je bila boljša s 3:1 in tako osvojila dvojno krono hrvaškega nogometa, prvič v zgodovini kluba.

Po zadnji prvenstveni tekmi, kjer so prekrokani varovanci Matjaža Keka le stežka spremljali igro, Dinamo pa je bil na Maksimirju boljši kar s 5:2, je šlo v Varaždinu vnovič zares. Rečani so bili spet agresivni in motivirani, prikazali so igro, s katero so prišli do prvega naslova državnih prvakov, Dinamo pa jim tudi tokrat ni bil kos. Mario Gavranović je Rijeko v prvem polčasu povedel v vodstvo, a je Dinamo preko Danija Olma še pred odmorom izid izenačil.

Gavranović je v 46. minuti nakazal, da Rijeka ne bo zapustila Varaždina brez še druge letošnje lovorike, ki jo je v 72. minuti potrdil branilec Dario Župarić. Matjaž Kek je tako na najboljši možen način dokončal brilijantno sezono, v kateri je z Rijeko pisal zgodovino in jo pripeljal na prag lige prvakov. Vprašanje je, kdo od šampionske zasedbe bo po koncu poletja ostal na Rujevici, a sta predsednik kluba Damir Mišković in Matjaž Kek v zadnjih letih vsakič dokazala, da znata odlično kadrovati tudi z manj denarja od tekmecev. Pred Rijeko je pestro poletje, še prej pa sledi novo veliko slavje do jutranjih ur na reškem Korzu. 

Rijeka - Dinamo 3:1 (1:1)
Gavranović 24, 46, Župarić 72; Olmo 37.