Mehiški Americi peto mesto na klubskem SP (VIDEO)

Prvi finalist klubskega SP na Japonskem je argentinski River Plate po težki zmagi nad domačo Hirošimo (1:0).

Objavljeno
16. december 2015 12.49
SOCCER-CLUB/
J. P.
J. P.

Osaka - Po četrtfinalnem porazu z Guanzhoujem so nogometaši Americe v dvoboju za končno peto mesto na klubskem svetovnem prvenstvu na Japonskem z 2:1 odpravili afriškega predstavnika Mazembeja iz Konga. Vsi goli so padli že pred odhodom na odmor, mehiški kolektiv je z zadetkoma argentinskega napadalca Daria Benedetta in 22-letnega Martina Eduarda Zunige (ta je že v 21. minuti zamenjal ravno strelca prvega gola, ki je utrpel poškodbo tetive) po napaki nasprotnikove obrambe v 28. minuti vodil z 2:0, za omilitev zaostanka in nekoliko razburljivejše nadaljevanje pa je tik pred koncem polčasa poskrbel izkušeni zambijski zvezni igralec Rainford Kalaba z zadetkom iz odbitka.

Potek dvoboja je bil zanimiv: America je imela žogo več v svojih nogah, a jo je bolj zadrževala kot pa konkretneje grozila v napadu, saj je bil tekmec celo več pri strelu (8:7 v okvir vrat) in si priigral več kotov (8:6). »Seveda smo si želeli zmagati. Nadzorovali smo potek tekme in imeli dobro posest žoge. Ni pa bila to optimalna tekma, želel bi si, da bi zmagali z večjo razliko. Po četrtfinalnem porazu sem predvsem zadovoljen, kako dobro se je ekipa pobrala,« je strnil vtise trener zmagovalne zasedbe Ignacio Ambriz. »To je bil razmeroma kakovosten dvoboj izenačenih nasprotnikov. Mehika je na svetovni jakostni lestvici rangirana precej višje kot Kongo, a smo se borili, si pripravili nekaj izjemnih priložnosti in pokazali pravi značaj po zaostanku dveh zadetkov,« pa je bil prav tako zadovoljen trener Mazembeja Patrice Carteron.

River Plate prvi finalist

Danes pa je bil že na sporedu tudi prvi polfinalni obračun prvenstva med River Platejem in gostiteljem turnirja, japonsko Hirošimo. Argentinski predstavnik je pričakovano zmagal z 1:0, vendar pa se je moral za uspeh pošteno potruditi, saj je šele v 72. minuti izkušenega 33-letnega čuvaja mreže Takuta Hajašija po prostem strelu urugvajskega rezervista Tabareja Viudeza z glavo ukanil Lucas Alario. Argentinski predstavnik je bil precej več, kar 59-odstotno, pri žogi, v priložnostih pa je bil domala izenačen s Hirošimo, ki je letela na krilih spodbude s polnih tribun štadiona Nagai v Osaki. Drugi polfinale med evropskim in azijskim šampionom, Barcelono in Guangzhoujem, bo jutri.