Zavrč se je dobro upiral, a ni zmogel zaustaviti Velikonje

Na povratni tekmi četrtfinala pokala Hervis so nogometaši Maribora v Ljudskem vrtu ugnali Zavrč z 1:0.

Objavljeno
16. november 2011 14.46
Posodobljeno
16. november 2011 14.59
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Maribor - Nogometaši Maribora so si z zmago nad tretjeligašem Zavrčom kot zadnji zagotovili mesto v polfinalu pokala Hervis, kjer jim družbo delajo tudi CM Celje, Rudar in kranjski Šenčur.

Velikonja aktiven, a brez gola

V prvih 45. minutah so bili vijoličasti boljši nasprotnik, razigran je bil zlasti Velikonja, ki je imel kar nekaj lepih priložnosti. V 15. minuti je tako prišel do strela v kazenskem prostoru, a je bil uspešnejši gostujoči vratar Golob. Nova priložnost se je mariborskemu napadalcu ponudila v 27. minuti po podaji Cvijanovića, a je njegov strel z glavo zletel preko vrat. V 38. minuti je prvič resno posredoval tudi Handanović, ki je po strelu Darmopila žogo odbil v kot. V sodnikovem podaljšku je Mejač spet lepo našel Velikonjo, slednji pa je z glavo meril malce mimo leve vratnice.

Gabrovec olajšal delo vijoličastim

Milanič je ob polčasu opravil dve menjavi, tako sta na klopi ostala Berić in Filipović, v igro pa sta vstopila Ibraimi in Volaš. V 60. minuti si je še drugi rumen karton zaradi ugovarjanja sodniku prislužil Gabrovec, tako da je Zavrč igral le še z desetimi nogometaši. Prednost igralca več so Mariborčani izkoristili v 77. minuti, ko je Velikonja po podaji Milneca končno zatresel mrežo (1:0). V 85. minuti bi domači kapetan Tavares s strelom od daleč lahko povišal prednost, a je bil na pravem mestu Golob.

Postavi:

Maribor: Handanović, Milec, Potokar, Arghus, Mejač, Črnic, Filipović, Mertelj, Cvijanović, Berić, Velikonja.

Zavrč: Golob, Gabrovec, Lenart, Murko, I. Filipovič, Kuserbanj, Darmopil, Šnajder, Marinič, Letonja, Fridl.

Pokal Hervis, povratna tekma četrtfinala:

Maribor - Zavrč 1:0 (3:3)

(Velikonja 77.)

CM Celje, Šenčur in Rudar so že v polfinalu.