Mendy in Bajde tresla krško mrežo

Nigerijec Sunny sijal. Nogometaši Celja v Kopru do prvoligaške zmage z desetimi.

Objavljeno
07. december 2015 01.16
tre*NOGOMET
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Mariborčani so se od navijačev poslovili s strelskim spektaklom in še eno porcijo golov v tekmečevi mreži. Krškemu so nasuli pol ducata golov, pri čemer sta strelsko statistiko zapolnila le dva igralca – Jean Philippe Mendy in Gregor Bajde. Oba sta zabila po tri gole.

»Ne spomnim se, da bi se kdaj zgodilo, da bi bilo na eni tekmi doseženih šest golov in da bi dva igralca zadela po trikrat. Zelo sem vesel za Mendyja in še posebej za Bajdeta, ki iz tekme v tekmo potrjuje, da je odkritje tega dela državnega prvenstva,« je bil kajpak vesel podviga napadalnega dvojca trener Maribora Krunoslav Jurčić. A pravo veselje so v mariborski tabor prinesli Domžalčani, ki so Mariborčanom omogočili spodoben zaostanek za Ljubljančani po prvem delu prvenstva. Lahko bi bilo še precej slabše.

V senci bitke za vrh se za sredino lestvice bije silno izenačena bitka. Zavrč je trdno peti, naprej do devetega mesta so se Luka Koper, Rudar, Krka in Celje zvrstili z enakim številom točk. V 21. kolu je goriško neučinkovitost v prvem polčasu Krka kaznovala z golom Erika Glihe. Sin selektorja reprezentance do 21 let Primoža Glihe je svoj prvi prvoligaški gol za zmago dosegel v 87. minuti. Gorica je od 46. minute igrala z desetimi nogometaši. Izključen je bil Marshal Johnson. Rudar je končal niz porazov z golom branilca Davida Kašnika, napadalec Mate Eterović pa je zastreljal enajstmetrovko.

»To je velika zmaga. V slačilnici sem igralcem ob odmoru dejal, da lahko tudi zmagajo, ne le izenačijo izida. Moram se opravičiti Sunnyju. V zadnjih tekmah sem ga zapostavil, tokrat je pokazal svojo kakovost. Ko igra na takšni ravni, lahko tudi Celje zmaguje,« je trener Celja Iztok Kapušin izpostavil junaka podviga Celjanov na Bonifiki. Koprčani so imeli vodstvo in igralca več po izključitvi Žige Kousa v 39. minuti, a v razmaku treh minut in po bravuroznih akcijah Nigerijca Sunnyja ostali brez vsega.