Messi in Barcelona začela z nabiranjem priznanj

Lionel Messi je bil po izboru Globe Soccer najboljši nogometaš v letu 2015. Na drugem mestu Cristiano Ronaldo.

Objavljeno
28. december 2015 07.44
Posodobljeno
28. december 2015 08.01
UAE-SOCCER/
G. L.
G. L.

Dubaj - Lionel Messi in Barcelona sta v letu 2015 osvojila skorajda vse kar se da osvojiti, zato sta decembra in januarja, ko je čas za podelitve priznanj najboljšim, v glavnih vlogah. Argentinski zvezdnik je v Dubaju sinoči pospravil prvo nagrado, in sicer za najboljšega nogometaša leta 2015 po izboru Globe Soccer.

Za Messija se je uvrstil njegov veliki rival Cristiano Ronaldo iz madridskega Reala, ki je s svojim moštvom zasedel tudi drugo mesto med najboljšimi ekipami na svetu. Slavila je kajpak Barcelona, ki je letos osvojila kar pet lovorik: za zmago v španskem državnem prvenstvu, domačem pokalu, ligi prvakov, evropskem superpokalu in nazadnje še na svetovnem klubskem prvenstvu.

»Lepo je dobiti vsa ta priznanja, vendar brez odličnih soigralcev to ne bi bilo mogoče. Za nami je izjemno leto,« je poudaril Messi, sicer glavni favorit za osvojitev letošnje zlate žoge.

Na sedmi prireditvi Globe Soccer Awards je naziv najboljšega trenerja leta pripadel belgijskemu selektorju Marcu Wilmotsu, nagradi za življenjsko delo sta prejela Andrea Pirlo in Frank Lampard, najboljši mladinski pogon pa ima po prepričanju glasovalcev Benfica.