Messi in Neymar čakata Suareza

Barcelona nazadnje brez strela na vrata pred 11 leti.

Objavljeno
25. september 2014 21.07
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport

Ljubljana – Sredin nogometni večer je vnovič razkril nemoč nogometašev Barcelone ob čvrsti obrambni postavitvi tekmecev. Messi, Neymar in druščina so namreč nemočno oblegali vrata Malage, četudi so držali žogo v svoji posesti 70 odstotkov igralnega časa.

Zvezdniki slovite »blaugrane« so v Malagi sprožili deset strelov, od tega pet mimo vrat, pet so jih ustavili že domači branilci. Barcelona je nazadnje ostala brez strela na vrata v sezoni 2003/04. »Če prek igre ne najdemo poti do Lionela Messija, zaidemo v težave. Malagini branilci so dobro zapirali prostor, in če nismo na optimalni ravni, kot se je primerilo tokrat, takšnih postavitev ne zmoremo prebiti,« je bil iskren Luis Enrique, še eden od trenerjev Barcelone, ki se za nobeno ceno ne bo odpovedal značilni katalonski igri kratkih podaj in agresivnega pokrivanja po izgubi žoge. »Naj dodam, da igralci niso stroji. Tekme si sledijo na tri dni in nemogoče je ohraniti enako svežino proti slehernemu tekmecu,« je pojasnil Enrique.

Messi se je le nemočno zaletaval v obrambni zid, za katerega se je zdelo, da je močnejši od tistega, ki so ga nekoč pred Malago naskakovali Arabci, Neymar je bil le bleda senca mojstra, ki sicer dobiva dvoboje ena na ena. Za nameček sta asa prejela pomoč le z levega krila (Jordi Alba), na desnem pa sta bila nemočna tako staroselec Adriano kot domnevna okrepitev Douglas Costa. »Če žoga ne kroži dovolj hitro proti vratom, torej ne le v širino, je težko prebiti bunker,« je opozoril Andres Iniesta.

Zdi se, da vsi čakajo na premiero Luisa Suareza – ta bo v igro Barçe vnesel novo razsežnost –, ki bo prestal mundialsko kazen šele 25. oktobra. Dotlej bo zabijal gole na prijateljskih tekmah ekipe Barcelona B. Kot nazadnje, ko je pred očmi svoje družine dvakrat matiral Indonezijce.