Messi med glavnimi kandidati za nogometaša leta

Mednarodna nogometna zveza je objavila skrajšan seznam 23 nogometašev, ki se bodo potegovali za zlato žogo 2011.

Objavljeno
01. november 2011 10.17
Posodobljeno
01. november 2011 10.17
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Zürich - Zvezdnik Barcelone Lionel Messi je na dobri poti, da še tretjič zapored osvoji naziv nogometaš, lovoriko, ki jo bo FIFA podelila 9. januarja 2012 na slovesnosti v Zürichu. Na skrajšanem seznamu 23 kandidatov za nagrado je namreč tudi argentinski zvezdnik, ki je bil najboljši že v letih 2009 in 2010. Na seznamu so najštevilčnejši Španci, ki imajo v igri sedem nogometašev, od tega kar pet igralcev Barcelone - Cesc Fabregas, Andres Iniesta, Gerard Pique, David Villa in Xavi -, ter dva člana madridskega Reala - Iker Casillas in Xabi Alonso.

Barcelona ima na seznamu kar osem nogometašev (poleg že omenjenih sta na seznamu še Francoz Eric Abidal in Brazilec Dani Alves), Realovih nogometašev je pet (Cassilias, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Mesut Özil, Karim Benzema). Na seznamu je tudi angleški napadalec Wayne Rooney, ki je pomagal Manchester Unitedu do 19. prvenstvene zvezdice in finala lige prvakov.

Španski selektor Vicente Del Bosque je med desetimi kandidati za najboljšega trenerja leta; med njimi so tudi sir Alex Ferguson (ManU), Pep Guardiola (Barcelona) in Jose Mourinho (Real Madrid).

Seznam nogometašev za zlato žogo 2011:

Abidal (Francija), Sergio Aguero (Argentina), Karim Benzema (Francija), Iker Casillas (Španija), Cristiano Ronaldo (Portugalska), Dani Alves (Brazilija), Samuel Eto'o (Kamerun), Cesc Fabregas (Španija), Diego Forlan (Urugvaj), Andres Iniesta (Španija), Lionel Messi (Argentina), Thomas Muller (Nemčija), Nani (Portugalska), Neymar (Brazil), Mesut Ozil (Nemčija), Gerard Pique (Španija), Wayne Rooney (Anglija), Bastian Schweinsteiger (Nemčija), Wesley Sneijder (Nizozemska), Luis Suarez (Urugvaj), David Villa (Španija), Xabi Alonso (Španija), Xavi (Španija).