Messi mora na zagovor

Barcelonin argentinski nogometni virtuoz se bo 4. maja zagovarjal pred disciplinsko komisijo FIFA zaradi žaljenja sodnika.

Objavljeno
14. april 2017 14.29
Italy Soccer Champions League
J. P.
J. P.

Buenos Aires - Barcelonin argentinski nogometni virtuoz Lionel Messi se bo moral 4. maja zagovarjati pred disciplinsko komisijo Mednarodne nogometne zveze (FIFA) zaradi žaljenja pomočnika sodnika v dvoboju južnoameriških kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 s Čilom (1:0), zaradi česar si je prislužil kazen prepovedi igranja v majici z državnim grbom na štirih tekmah. Argentini sicer v boju za mondial ne kaže dobro, trenutno je šele peta, kar ji zagotavlja dodatne kvalifikacije s predstavnikom Oceanije, prve štiri zasedbe pa se na prvenstvo uvrstijo neposredno.

Slabe predstave so sicer že spodnesle dosedanjega selektorja Edgarda Bauzo, kdo ga bo nasledil na vročem stolčku, pa zaenkrat še ni znano. Najglasneje se špekulira o trenerju Seville Jorgeju Sampaoliju, a se četrtouvrščeni španski prvoligaš še bori za Evropo. V primeru, da bi vodstvo argentinske zveze Sampaolija angažiralo že pred junijem, bi moralo klubu plačati približno milijon in pol evrov pogodbene kazni zavoljo predčasne prekinitve sodelovanja.