Messi: Ne iščite sporov tam, kjer jih ni

Barcelona je v zadnjih treh minutah prišla do zmage nad Granado (2:0), za hip sta si v lase skočila Messi in Villa.

Objavljeno
23. september 2012 11.54
FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-GRANADA
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Barcelona - Katalonski privrženci so bili v petem kolu španskega prvenstva na trnih vse do 87. minuti, ko so nogometaši Barcelone brez poškodovanega Andresa Inieste vendarle našli pot do mreže Granade.

Gostje so namreč na Camp Nou vse do finiša tekme držali neodločen izid in zlata vredno točko, veliko presenečenje pa je v 87. minuti z zadetkom preprečil Xavi Hernandez. Odlični vezist Barce je na zelenico stopil šele v 57. minuti, nato pa tri minute pred koncem rednega dela z izjemnim strelom pod prečko le uspel ugnati razpoloženega vratarja Tona Martineza, ki se je izkazal z nekaj fenomenalnimi obrambami. V 90. minuti je veliko napako napravil še Borja Gomez, ki je po predložku Lionela Messija žogo potisnil v svojo mrežo.

Domače navijače pa bolj kot pozna zmaga skrbi neigranost dveh glavnih napadalcev Messija in Davide Ville, ki sta si že med tekmo izrekla nekaj krepkih. Španski reprezentant v eni od akcij namreč ni podal Argentincu, ki je bil povsem odkrit, temveč se je odločil za samostojen prodor in nato izgubil žogo.

Messi je bil po zapravljeni priložnosti besen in je Villi povedal kaj si misli, dolžan pa mu ni ostal tudi slednji. Po tekmi so španski novinarji seveda povprašali oba vpletena, kaj se je dogajalo na zelenici. »Ne iščite problemov, tam kjer jih ni. Villa in jaz se dobro razumeva, tovrstni izpadi so sestavni del tekme,« je bil odgovor Messija.

»Vsak, ki je kdaj igral nogomet, dobro ve, da pride do takšnih pogovorov v času tekme. Messi in Villa se dobro razumeta. To je hkrati tudi dokaz, da je naša ekipa "živa",« pa je dodal strateg moštva Tito Vilanova.

Špansko prvenstvo, 5. kolo

Barcelona - Granada 2:0 (0:0)

(Hernandez 87., Gomez 90/ag)

Zaragoza - Osasuna 3:1 (2:1)

(Postiga 4., Copovi 45/ag, Apono 71./11m; Armenteros 30.)

Celta - Getafe 2:1 (0:0)

(Fernandez 57., Park 68.; Barrada 59.)

Betis - Espanyol 1:0 (0:0)

(Paulao 18.)