Messi : Ronaldo brez Teveza

Vodstvo argentinske nogometne reprezentance, ki bo danes odigrala prijateljski obračun s Portugalsko, v svoje vrste ni poklicalo Carlosa Teveza, napadalca Manchester Cityja, ki je odklonil zadnji reprezntančni klic.

Objavljeno
09. februar 2011 20.08
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Buenos Aires - Ena od zanimivejših prijateljskih nogometnih tekem bo danes med Argentino in Portugalsko, na kateri se bosta na nasprotnih polih vnovič srečala najbolj vroča igralca ta hip, Barcelonin Lionel Messi in Realov Cristiano Ronaldo.

Na prijateljski tekmi v Ženevi pa bo v argentinskem moštvu manjkal Carlos Tevez, je sporočil predsednik argentinske nogometne zveze Julio Grondona. Razlog? Njegovo obnašanje.

»To si prislužil s potezo, ko je novembra zavrnil reprezentančni klic za tekmo z Brazilijo, nato pa v klubu že igral na naslednji tekmi,« je o napadalcu Manchester Cityja povedal Grondona. Kot je še dejal, to nima povezave s tesno navezo Teveza in nekdanjega trenerja Diega Maradone.

Tevez se namreč ni strinjal z odločitvijo Grandone, da Maradono odstavi in tako tudi manjkal na prvi tekmi, ko je izbrano vrsto vodil nov selektor Sergio Batista. Tedaj je v opravičilo navedel težave z mišico, vseeno pa čez nekaj dni že igral v dresu Manchester Cityja proti Fulhamu.

Messi : Ronaldo

V središču pozornosti prijateljskega dvoboja v Ženevi bosta kajpak glavna zvezdnika ekip in največja tekmeca na španskih nogometnih zelenicah, Messi in Ronaldo. Najboljši igralec leta in najdražji nogometaš vseh časov se bosta tokrat namesto v dresih Barcelone in Reala, srečala v barvah Argentine in Portugalske. »Tu ne gre za dvoboj med nogometašema, to bo tekmah dveh reprezentanc. Individualni dvoboj med njima bo le v očeh navijačev,« je povedal portugalski selektor Paulo Bento. Slednji je vajeti portugalske vrste prevzel septembra, ko je s svojega položaja moral oditi Carlos Queiroz.

Portugalska je precej slabo začela kvalifikacije za uvrstitev na Euro 2012, ko je doživela polom s 4:0 proti Španiji. Tekma z Argentino bo tako še kako pomembna priprava pred odločilno tekmo proti Norveški junija.

Postavi Argentine in Portugalske na današnji prijateljski tekmi:

Argentina: Sergio Romero; Javier Zanetti, Nicolas Burdisso, Gabriel Milito, Marcos Rojo; Ever Banega, Javier Mascherano, Esteban Cambiasso; Ezequiel Lavezzi, Lionel Messi, Angel Di Maria.

Portugalska: Eduardo; Jose Bosingwa, Ricardo Carvalho, Bruno Alves, Fabio Coentrao; Joao Moutinho, Raul Meireles, Carlos Martins; Nani, Helder Postiga, Cristiano Ronaldo.