Messi segel globoko v žep

Nogometni virtuoz Lionel Messi in njegov oče sta plačala 5 milijonov € in se bržčas izognila zaslišanju na sodišču.

Objavljeno
05. september 2013 11.39
FBL-WC2014-QUALIFIERS-ARG-TRAINING
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Argentinski virtuoz Lionel Messi, štirikratni zaporedni dobitnik zlate žoge, priznanja za najboljšega nogometaša na svetu, je v Španiji, kjer živi in navdušuje navijače v dresu Barcelone, zaradi davčne utaje plačal dobrih pet milijonov evrov. Zvezdnik katalonskega giganta je globoko v žep segel skupaj s svojim očetom Jorgejem Horaciem.

Sodišče v Gavi je namreč po poročanju španskih medijev potrdilo, da je Lionelov oče že plačal znesek, ki v celoti pokrije več kot štirimilijonski dolg, nastal zavoljo premalo plačanih davčnih obveznosti med letoma 2007 in 2009, in obresti. Kljub temu naj bi morala oče in sin sredi meseca na sodišče - zaslišanje je sicer predvideno za 17. septembra, a kaj lahko se zgodi, da bo zaradi natrpanih urnikov prestavljeno ali, tako španska sedma sila, celo odpovedano.

Španske davčne oblasti so zoper argentinskega zvezdnika uvedle preiskavo, v kateri so mu očitale utajo prihodkov iz trženja njegove blagovne znamke. Sprva je Lionelu Messiju in njegovemu očetu grozila celo zaporna kazen.