Mestni derbi na Anfieldu brez zmagovalca

V 6. kolu angleške Premier lige sta se Liverpool in Everton razšla brez zmagovalca, prav tako Arsenal in Tottenham.

Objavljeno
27. september 2014 18.00
Britain Soccer Premier League
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Liverpool - V angleški Premier ligi je danes na sporedu 6. kolo, v katerem sta svoje delo že opravila mestna tekmeca Liverpool in Everton, ki sta si razdelila po točko. Domači so vodili vse do konca rednega dela tekme, nato pa je s pravim evrogolom končni rezultat 1:1 postavil Phil Jagielka. Ob 18.30 je na sporedu še severnolondonski derbi med Arsenalom in Tottenhamom.

V Liverpoolu smo videli dinamično in disciplinirano tekmo, v kateri so imeli nekaj več priložnosti redsi, terensko pobudo v obliki posesti žoge pa tofiji. Zares stoodstotnih priložnosti si ekipi v prvem polčasu nista priigrali, so pa domači kar šestnajstkrat streljali proti vratom Tima Howarda, medtem ko so gosti proti Simonu Mignoletu sprožili le trikrat.

V drugem polčasu sta ekipi nadaljevali s podobno igro, še vedno pa je kazalo, da si gola bolj želijo varovanci trenerja Brendana Rodgersa. Dočakali so ga v 65. minuti, ko je prosti strel izvedel kapetan Steven Gerrard in s strelom preko živega zidu premagal gostujočo obrambo.

Rdeči so se po danem zadetku razigrali, si pripravili še nekaj lepih priložnosti in vse je kazalo na osvojene tri točke, dokler ni globoko v sodnikovem podaljšku udaril tudi gostujoči kapetan Phil Jagielka in s pravim evrogolom razparal mrežo Liverpoola.

Nogometaši v modrem so si ob šoku domačinov povsem ob koncu pripravili še eno priložnost, a je ostalo pri neodločenem izidu 1:1.

 

Angleško prvenstvo, 6. kolo, rezultati

Liverpool - Everton 1:1 (0:0)

(Gerrard 65.; Jagielka 90+2.)

Chelsea - Aston Villa 3:0

(Oscar 7., Costa 59., Willian 79.)

Crystal Palace - Leicester 2:0

(Campbell 52., Jedinak 55.)

Hull City - Manchester City 2:4

(Mangala a.g. 21., Hernandez 32.; Aguero 7., Džeko 11., 68., Lampard 87.)

Manchester United - West Ham 2:1

(Rooney 5., Van Persie 22.; Sakho 37.)

Southampton - QPR 2:1

(Bertrand 54., Pelle 68.)

Sunderland - Swansea 0:0

Arsenal - Tottenham 1:1

(Oxlade-Chamberlain 74.; Chadli 56.)