Mevlja nova okrepitev mariborskega moštva

Aktualni državni nogometni prvak Maribor je v svoje vrste pripeljal 22-letnega branilca Nejca Mevljo.

Objavljeno
24. september 2012 17.24
Posodobljeno
24. september 2012 17.15
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Maribor - Nogometaši Maribora, ki so včeraj v državnem prvenstvu prepričljivo premagali Gorico, imajo novega soigralca. Gre za branilca Nejca Mevljo, ki iz Gorice prihaja brez odškodnine, podpisal pa je triletno pogodbo.

»Zelo sem vesel. Vsak ne pride v ta klub, hvaležen sem vsem pri NK Maribor, da so me kljub poškodbi sprejeli odprtih rok. Vse bom storil, da dokončam okrevanje in upam, da se bom za zaupanje oddolžil na igrišču,« je po podpisu pogodbe dejal Mevlja, ki že več kot pol leta ni nastopil na tekmi državnega prvenstva, saj si je na začetku leta v prometni nesreči težje poškodoval koleno.

»Ko sem izvedel, kako dolg premor me čaka, se mi je sprva podrl svet. Prva dva tedna sploh nisem mogel spati. S pomočjo družine, punce in zdravnikov pa sem se nato znebil črnih misli ter po uspešno opravljeni operaciji križnih vezi začel novo poglavje. Zahvaljujem se dr. Ambrožiču, ki mi je omogočil, da se bom spet lahko ukvarjal z nogometom. Po zdravniških napovedih je stanje spodbudno, okrevanje naj bi trajalo še mesec in pol do dveh. Lahko tečem, ne smem še početi hitrih gibov, a so mi že dovoljene določene vaje z žogo in počasi vračam nogometne občutke. Dogovorjeni smo, da po ureditvi vseh zadev prihodnji ponedeljek pridem v Maribor in potem bom v mojem novem okolju nadaljeval z aktivnostmi,« je pojasnil mladi branilec, ki bi se rad do konca leta vrnil v optimalno formo.

»Moji cilji so do novembra, decembra priti do ustrezne pripravljenosti, nato pa se veselim trenutkov, ko bi lahko prvič oblekel vijoličasto majico. Verjamem, da bi med zimskimi pripravami že lahko sodeloval pri vseh aktivnostih z ekipo. Polnih devet mesecev sem izven igrišča, komaj čakam, da mine še to zadnje obdobje brez nogometa. Konkurenca v Mariboru je velika, a se ne bojim izziva. Boljša, kot je ekipa, boljše igraš. Konkurenca prinaša napredek in povečan trud,« je prepričan novi član Maribora.

Aktualni nogometni prvaki so po desetih kolih na vrhu prvenstvene lestvice, pred drugouvrščenim Koprom imajo osem točk prednosti. Prav ti dve moštvi se bosta srečali v prihodnjem kolu (26. t. m.), v vlogi gostitelja bodo Koprčani.