Milanič: Braga je pokazala pravi obraz

Po porazu Maribora v evropski ligi proti Bragi trener Darko Milanič priznava, da je bila kakovostna razlika med ekipama očitna.

Objavljeno
04. november 2011 08.14
Posodobljeno
04. november 2011 08.59
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Nogometaši Maribora so si veliko obetali od sinočnje tekme 4. kola evropske lige proti Bragi, saj jih je točka na prejšnji tekmi v Ljudskem vrtu opogumila in jih navdala z optimizmom, a so njihova visoka pričakovanja gostitelji na Portugalskem hitro zatrli. Varovanci Darka Milaniča so upali na presenečenje, a se namesto tega iz Brage vračajo z visokim porazom (1:5), še tretjim v skupini H, s katerim so se že poslovili od napredovanja v evropski ligi.

Nogometaši Brage so se namreč pod taktirko brazilskih mojstrov predstavili v povsem drugačni luči kot pred dvema tednoma v Mariboru in dali vijoličnim jasno vedeti, da se v minuli sezoni niso neupravičeno uvrstili v finale evropske lige. Da se je v »kamnolomu« pokazala očitna kakovostna razlika med ekipama, je navsezadnje priznal tudi Milanič.

Točka v Mariboru je velika

»Zadeve so prehitro šle v neželeno smer. Že po osmih minutah smo zaostajali za dva gola, težko je bilo pričakovati ugodnejši razplet. Čeprav naj bi imel nasprotnik v zadnjem času določene težave, sta ga ta dva zadetka dvignila, za nas pa praktično ni bilo več upanja,« je povedal mariborski trener.

Obračuna z Brago sta se tako razlikovala kot dan in noč, Milanič je priznal, da so Portugalci šele včeraj pokazali svoj pravi obraz. »To je Braga, ki igra, šprinta po igrišču in je tehnično zelo sposobna. V Mariboru so igrali drugače, kar smo znali izkoristiti. Tokrat je do izraza prišla kakovostna razlika. Ob tem smo po napaki prejeli še prvi gol in nato po pritiskom zaostanka preveč bojazljivo zaključevali nekatere napade. Zdaj se vidi, da je bila ta točka osvojena na domačem igrišču, velika,« je še komentiral.

Mertelj: Težko se je vrniti

»Slabše smo začeli tekmo in proti tako izkušeni ekipi se je težko vrniti v igro. Vseeno se nismo predali, še vedno smo se dogovarjali, da bomo skušali priti do preobrata, saj vemo, da se v nogometu lahko zgodi marsikaj. Zadeli smo, verjeli, da bi le lahko ujeli priključek, a so se po vmesnem obdobju boljše igre zgodile tiste minute v končnici, ki so privedle do takšnega razpleta,« pa je razplet komentiral Aleš Mertelj, ki je včeraj od Marcosa Tavaresa prevzel kapetanski trak.

Razočaranje med mariborskimi nogometaši je bilo po visokem porazu kajpak precejšnje. S porazom so Mariborčani dokončno ostali brez možnosti za napredovanje, vseeno bodo skušali preostalih dveh obračunih iztržiti največ. »Ni še konec tekmovanja v skupini. Naslednja evropska tekma bo pomembna preizkušnja na našem štadionu, gostili bomo Brugge. Navijačem, ki so nam stali ob strani tudi v Bragi, se želimo oddolžiti za podporo in jim želimo vrniti tisto, kar si zaslužijo,« je še povedal Mertelj.

»Po prespani noči se vračamo domov, vemo, kaj nas čaka. Treba bo že analizirati naslednjega nasprotnika in se usmeriti k domačim obveznostim. Pred nami je nov cilj, v nedeljo si želimo zmagati v Celju,« je za spletno stran NK Maribor še dejal trener Milanič.